Home » Cursussen » Pianoles

Pianoles

Docent: Maite Tife

Doelgroep

Jongeren (12+)
Kinderen (t/m 12 jaar)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Gevorderd
Iets gevorderd

Waar

Zaandam Muziekschool

Een mooi begin

Piano leren spelen is uitdagend:

-al voor jonge kinderen, spelenderwijs, door middel van eenvoudige ritmische en melodische opdrachten (een toon herkennen), beweging, improvisatie, fantasie.
-je kunt enorm genieten van een veelzijdig repertoire, van een bekende traditionele melodie tot muziek uit de echte pianoliteratuur (zowel ‘solo’- als ‘4-handige stukken’).
-het is goed voor je motorische coördinatie/ontwikkeling.
-het is uitstekend voor je muzikale gehoor, je leert in twee sleutels te lezen én naar (minstens) twee partijen te luisteren, meerstemmig!
-is het altijd al je droom geweest? Het is nooit te laat om te beginnen!

In het leslokaal staan, naast een piano, ook twee klavecimbels. Als je wat verder bent met stukken van Bach, Händel, (jonge)Mozart of (jonge)Haydn, dan is het bijzonder leuk om te proberen deze ook eens op het klavecimbel te spelen!

Lestijden

Dinsdag
Donderdag

Startdatum

Op elk moment van het schooljaar

Kosten

Tarieven schooljaar 2023-2024 (38 lesweken)
<21 jaar: Individueel 45 min €1311; Individueel 30 min €874 >21 jaar (incl. btw): Individueel 45 min €1568; Individueel 30 min €1045 (mogelijk 60 min om de week); Individueel 30 min om de week € 523 (mogelijk 60 min per maand)
Gratis proefles 30 min

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Maite Tife

Mijn aanbod

Ik ben Spaans en woon al 30 jaar in Nederland. Op mijn 7e zat ik op dansles en op koor. Op een gegeven moment moest ik van mijn ouders kiezen. Ik koos het koor, en dat was zeker de goede keuze!
Vanaf mijn 9e tot 19e jaar volgde ik een piano-opleiding aan het 'Conservatorio de San Sebastián'.
De Barokmuziek raakte toch altijd op een speciale manier mijn hart, ik besloot dus tijdelijk afscheid te nemen van het prachtige repertoire van L. van Beethoven, R. Schumann, F. Chopin en F. Mompou.
Ik stapte van piano over naar klavecimbel. Het was uitdagend geconfronteerd te worden met een nieuw idioom, nieuwe articulatie, touché, esthetiek en ook was het geweldig de al eerder ingestudeerde stukken van de geniale Bach op 'het instrument van zijn tijd' te spelen, en verder te duiken in de muziek van de eveneens geniale F. Couperin, D. Scarlatti, J.J. Froberger, G. Frescobaldi en J.P. Sweelinck!
Een grote inspiratie was mijn docent Pepe Rada, klavecinist en organist bij wie ik studeerde aan het 'Conservatorio de Vitoria'.
Later, al in Nederland, was een eer bij Anneke Uittenbosch te studeren, mijn docente aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ik mijn Docerend Musicus Diploma behaalde.
Verder volgde ik masterclasses bij Jacques Ogg, Menno van Delft en Kenneth Gilbert.
Ik heb parallel andere disciplines gestudeerd: zangles bij Xenia Meijer; koordirectie cursussen volgde ik zowel in Spanje als in Nederland.
Naast mijn activiteit in verschillende oude-muziek ensembles en koren trad ik op bij Moderne Dansproducties (tournees in Nederland, festivals in Duitsland, Zwitserland en Griekenland).
Samen met Yoichi Hakamada, blokfluitist (en echgenoot ) vorm ik een vast barok duo.
Daarnaast ben ik verbonden aan Nieuw Vocaal Amsterdam als zang/-solfège docente.

Info

Specialisme

  • Klavecimbel
  • Piano
  • Vrouwenkoor

Contact docent

Vrouwenkoor Ligature

Klavecimbel les

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus