Home » Cursushuis » Instrument huren bij FluXus

Een instrument huren
bij FluXus

MUZIEKINSTRUMENT HUREN

Instrumentenhuur is er voor:

  • Ouders van kinderen die door financiële of sociale omstandigheden niet in staat zijn in het eerste lesjaar een studie-instrument aan te schaffen;
  • Ouders van kinderen die les krijgen op een zogenaamd ‘doorgroei’-instrument;
  • Kinderen die twijfelen over de instrumentkeuze;
  • Volwassenen muziekleerlingen (indien er instrumenten over zijn).

SOORTEN HUURINSTRUMENTEN

Accordeon, cello, contrabas, dwarsfluit, elektrische piano, fagot, harp, hobo, hoorn, klarinet, saxofoon, spinet, trombone en viool.

AANMELDEN

Wil je een instrument huren? Geef het door aan je docent. Hij of zij kijkt of er instrumenten beschikbaar zijn, en regelt verder bij aanvang van de lessen dat je een instrument krijgt en hiervoor een huurcontract tekent.

HUURPERIODE

De huurperiode is in principe voor maximaal één jaar. Als er voldoende instrumenten zijn, is een verlenging met een jaar mogelijk. Bij ‘doorgroei’-instrumenten bekijkt de docent aan het einde van het lesjaar of er een ander instrument nodig is.

HUURPRIJS

Voor het schooljaar 2023-2024 is de huurprijs € 130,-

HOE GA JE OM MET HET INSTRUMENT

De uitgeleende instrumenten zijn via de stichting verzekerd. Het instrument verkeerd in goede staat als het wordt verhuurd. Reparaties die nodig zijn door normaal gebruik (het vervangen van snaren bijvoorbeeld) komen ten laste van de gebruiker. Grote reparaties die niet zijn ontstaan door nalatigheid van de gebruiker worden door FluXus betaald.

HUURPERIODE

Een huurperiode vangt aan bij het begin van het schooljaar en duurt tot het einde van het schooljaar. Aan het einde van de huurperiode dient de huurder op een door FluXus bepaald tijdstip het instrument plus eventuele toebehoren in te leveren bij de FluXus Muziekschool. Hiervoor geeft FluXus een inleverbewijs af. Bij tussentijds beëindiging van de huur, dient het instrument plus eventuele toebehoren binnen een week te worden ingeleverd.

TRANSPORT

Eventuele kosten van transport van het instrument zijn voor rekening van de huurder.

VERZEKERING

FluXus heeft het instrument en eventuele toebehoren verzekerd tegen diefstal. Overige risico’s zijn voor rekening van de huurder.

ONDERHOUD

Huurder dient het instrument en eventuele toebehoren, als een goed beheerder, te onderhouden. Vervanging van snaren is voor rekening van de huurder. Onderhoud en eventuele vervanging wegens normale slijtage aan het instrumenten en eventuele toebehoren is voor rekening van de verhuurder.

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus