Home » Cursussen » Vrouwenkoor Ligature

Vrouwenkoor Ligature

Docent: Maite Tife

Doelgroep

Volwassenen

Niveau

Gevorderd
Iets gevorderd

Waar

Zaandam Muziekschool

Ik ben Spaans en woon al 30 jaar in Nederland. Op mijn 7e zat ik op dansles en op koor. Op een gegeven moment moest ik van mijn ouders kiezen. Ik koos het koor, en dat was zeker de goede keuze!

Ik heb aan het conservatorium piano gestudeerd en later overgestapt op het klavecimbel. Ik heb parallel andere disciplines gestudeerd: zangles bij Xenia Meijer; koordirectie cursussen volgde ik  zowel in Spanje als in Nederland.

Ons repertoire: (licht) klassieke muziek, traditionele Spaanse stukken en wereld muziek. Zowel a capella als onder begeleiding van de piano. Tijdens de repetities wordt er  speciaal aandacht aan stemvorming besteed.
Wij zijn vrouwen van alle leeftijden en wij treden minimaal 2 keer per jaar op. Het is prettig om al koorervaring en/of zangles te hebben gehad.

Lestijden

Om de week op donderdagavond van 19.30 – 21.00 uur.

Startdatum

12 september 2024

Kosten

Cursusprijs gebaseerd op 20 repetities : €220

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Maite Tife

Mijn aanbod

Ik ben Spaans en woon al 30 jaar in Nederland. Op mijn 7e zat ik op dansles en op koor. Op een gegeven moment moest ik van mijn ouders kiezen. Ik koos het koor, en dat was zeker de goede keuze!
Vanaf mijn 9e tot 19e jaar volgde ik een piano-opleiding aan het 'Conservatorio de San Sebastián'.
De Barokmuziek raakte toch altijd op een speciale manier mijn hart, ik besloot dus tijdelijk afscheid te nemen van het prachtige repertoire van L. van Beethoven, R. Schumann, F. Chopin en F. Mompou.
Ik stapte van piano over naar klavecimbel. Het was uitdagend geconfronteerd te worden met een nieuw idioom, nieuwe articulatie, touché, esthetiek en ook was het geweldig de al eerder ingestudeerde stukken van de geniale Bach op 'het instrument van zijn tijd' te spelen, en verder te duiken in de muziek van de eveneens geniale F. Couperin, D. Scarlatti, J.J. Froberger, G. Frescobaldi en J.P. Sweelinck!
Een grote inspiratie was mijn docent Pepe Rada, klavecinist en organist bij wie ik studeerde aan het 'Conservatorio de Vitoria'.
Later, al in Nederland, was een eer bij Anneke Uittenbosch te studeren, mijn docente aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ik mijn Docerend Musicus Diploma behaalde.
Verder volgde ik masterclasses bij Jacques Ogg, Menno van Delft en Kenneth Gilbert.
Ik heb parallel andere disciplines gestudeerd: zangles bij Xenia Meijer; koordirectie cursussen volgde ik zowel in Spanje als in Nederland.
Naast mijn activiteit in verschillende oude-muziek ensembles en koren trad ik op bij Moderne Dansproducties (tournees in Nederland, festivals in Duitsland, Zwitserland en Griekenland).
Samen met Yoichi Hakamada, blokfluitist (en echgenoot ) vorm ik een vast barok duo.
Daarnaast ben ik verbonden aan Nieuw Vocaal Amsterdam als zang/-solfège docente.

Info

Specialisme

  • Klavecimbel
  • Piano
  • Vrouwenkoor

Contact docent

Pianoles

Klavecimbel les

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus