Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Ensemblespel

Docent: Berend van Halsema

Doelgroep

Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Muziekschool

Voor meer informatie over samenspel en een compleet beeld van MuziekmakerijBvH kijk op:

www.muziekmakerijbvh.nl 

Blokfluitensemble voor volwassenen

Op de vroege maandagavond is er een blokfluitensemble voor de meer gevorderde blokfluitist. Het is in principe een ensemble voor volwassenen, maar ook jongeren kunnen natuurlijk meespelen. Van sopraninoblokfluit tot grootbasblokfluit worden gebruikt om muziek van allerlei stijlen (van Canzona via opera-arrangementen tot Tango) tot klinken te brengen in arrangementen die vaak door Berend van Halsema zelf gemaakt worden.

Gemengd ensemble "Ad Libitum"  

Op de maandagavond voor blokfluitisten, fluitisten, hoboïsten, klarinetisten, fagotisten, violisten, altviolisten, cellisten, etc. vanaf B niveau die in een middelgroot ensemble muziek van barok tot hedendaags willen spelen. Arrangementen worden door Berend van Halsema geleverd.

Naar wens

Wilt u onder de leiding van en met Berend van Halsema muziek maken? Dit is natuurlijk altijd mogelijk in welke samenstelling dan ook. Neem contact met hem op en/of maak vrijblijvend een afspraak voor mogelijkheden en toelichting.

Lestijden

maandag, dinsdag, woensdag (Krommenie) en donderdag op afspraak

Startdatum

Maandag 6 september 2021

Kosten

MuziekmakrijBvH 2021/2022 Kosten ensembles: Lesduur 60 minuten gedurende 30 weken: 225 euro exclusief 21% BTW voor niet leerlingen. Eigen leerlingen van Berend van Halsema krijgen reductie voor het ensemble.
Het Blokfluitensemble start na de vakantie weer op maandag 6 september 2021 18.30 uur,
Ensemble Ad Libitum om 19.30 uur.

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Berend van Halsema

Mijn aanbod

Het plezier van een muziekinstrument bespelen, de waarde daarvan overdragen, samen muziek maken, omgaan met mensen, dat is voor mij de essentie van het muziekdocent zijn! Tijdens mijn studie blokfluit en hobo aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam kreeg ik een klein baantje als docent hobo aan de Gemeentelijke Muziekschool Zaanstreek. Later kwamen daar uren blokfluit en ensemblespel bij. Het lesgeven en het omgaan met mensen vind ik zo leuk dat ik na 34 jaar nog steeds als docent in de Zaanstreek actief ben. Veel Zaanse kinderen hebben blokfluitles van mij gehad; een groot aantal als basis voor een verdere muzikale carrière, maar veel kinderen kozen er ook voor door te gaan met de blokfluit en dit instrument echt goed te leren bespelen. De hoboïsten in de Zaanse orkesten zijn veelal door mij opgeleid. Ook leid ik al jaren een aantal ensembles. Hier specifieke arrangementen voor maken, hoort tot mijn vaste bezigheden. De laatste jaren ben ik ook op veel Zaanse basisscholen te vinden. Daar houd ik mij bezig met actieve muziekbeoefening en verzorg ik lessen zowel binnen- als naschools. Ik voel mij en ben ambassadeur van het zelf actief muziek maken natuurlijk met name op de blokfluit en de hobo. Naast mijn pedagogische activiteiten ben ik uitvoerend musicus. Ik speelde in vele professionele orkesten en ensembles. Maandelijks verleen ik mijn medewerking aan concerten. Bij de vele Bachcantates die ik uitvoer, bespeel ik ook de barokhobo. Een hobby van mij is piano spelen. Zo kan ik leerlingen in de les op de piano begeleiden.

"Muziekmakerij" is de naam van mijn onderneming. Deze naam dekt de verschillende muzikale gebieden waarop ik bezig ben.

Kijk op de website van Berend van Halsema voor meer informatie en een compleet beeld van MuziekmakerijBvH. Zie link hieronder.

Info

Specialisme

  • Blokfluit
  • Hobo
  • Samenspel

Contact docent

Hobo, Barokhobo

Blokfluit