Home » Cursussen » Blokfluit

Blokfluit

Docent: Berend van Halsema

Doelgroep

Jongeren (12+)
Kinderen (t/m 12 jaar)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Gevorderd
Iets gevorderd

Waar

Krommenie De Pelikaan
Zaandam Muziekschool

Kijk voor meer informatie over de blokfluit, blokfluitles en een compleet beeld van MuziekmakerijBvH op:

www.muziekmakerijbvh.nl

Aanmelden via deze site kan ook.

Leer muziek te maken en samen te spelen met anderen op de blokfuit!

Begin met de methode (met CD! 3 euro) die Berend van Halsema zelf samenstelde en leer zo in enkele maanden mooi blazen, een aantal grepen, flink wat liedjes en werk naar noten lezen toe.

Merk dat de blokfluit niet zomaar een instrument is om op te beginnen, maar dat je er alles op muzikaal gebied mee kan doen. De blokfluit is een volwaardig muziekinstrument.

De jonge blokfluitist begint meestal met een sopraanblokfluit (verkrijgbaar vanaf 15 euro), maar eenmaal wat verder zijn er veel verschillende fluiten van heel klein tot heel groot waar op gespeeld wordt: sopranino, alt, tenor, bas, grootbas, etc. blokfluit. Al die verschillende fluiten geven veel mogelijkheden om samen te spelen. In de ruimte waar les gegeven wordt, zijn een aantal tenor- en basblokfluiten aanwezig voor gebruik door leerlingen. Er wordt gebruik gemaakt van instrumenten met een Barok boring. Schaf altijd een blokfluit aan in overleg met Berend van Halsema.

De blokfluitles is er voor iedereen: voor de jonge muzikant (vanaf 6 jaar) die zijn/haar eerste ervaringen opdoet met het bespelen van een muziekinstrument, voor de beginnende volwassene die nu ook wel eens een instrument wil leren bespelen, voor de tienager die swingende liedjes wil blazen, voor de gevorderde leerling die sonates wil uitvoeren, etc. .

Natuurlijk is samenspelen belangrijk en leuk! Kinderen krijgen bij voorkeur les in kleine groepjes (van 2 tot 4, Startertarief). In de les kan dan veel samengespeeld worden. Er zijn verschillende ensembles waar leerlingen naast de reguliere les in mee kunnen spelen.   Op de maandagavond is er een blokfluitensemble voor volwassen gevorderde leerlingen.

Voor de hele jonge leerling (4,5 jaar) die al wil starten met muziek maken en het bespelen van de blokfluit, is er de cursus “blokfluit voor kleuters”. Liedjes zingen, spelletjes met muziek, werken naar notatie, maar ook proberen liedjes te spelen op een echte (sopranino voor de hele kleintjes) blokfluit.

Thuis regelmatig oefenen is natuurlijk belangrijk voor resultaat. Ouders zijn daarbij onontbeerlijk, want oefenen gaat niet vanzelf en moet ook geleerd worden! Belangstelling, aandacht en stimulatie van ouders wordt verwacht. Een leuke lesvorm hiebij is de ouder/kind les. Vader of moeder starten samen tegelijk met hun kind (kinderen) en leggen zo een gezamenlijk traject af. Leuk!

Maak vrijblijvend een afspraak en loop binnen voor een gratis proefles of informatie en toelichting.

Berend van Halsema was tevens betrokken bij de organisatie van de muziekschool van FluXus.

Lestijden

Maandag Zaandam, dinsdagmiddag Krommenie, dinsdagavond Zaandam

Startdatum

van eind augustus tot begin juli

Kosten

Muziekmakerij Berend van Halsema 2023/2024 Over alle lesvormen kan overlegd worden. Meest gebruikelijk en aan te bevelen is de jaarcursus. Het bespelen van een instrument heeft tijd nodig. Bij de jaarcursus is er iedere week van het schooljaar exclusief vakanties en vrije dagen les. 38 lessen zijn hierbij gegarandeerd. De lessen starten in de week van 4 september voor het schooljaar 2023/2024 Tarieven: Kleuters (2 in 30 minuten tot 4 in 45 minuten) : 385 euro ; Starters (2 in 30 minuten tot 4 in 45 minuten) : 385 euro; Standaard leerling - 21 jaar (25 min. individueel) : 650 euro ; 30 minuten individueel : 715 euro Starters (kinderen) kunnen gedurende 2 jaar deel uit maken van een startersgroepje. Daarna worden zij standaardleerling individueel.
+ 21 jaar: 25 min. 785 euro, 30 min. 865 euro. Muziekmakerij BvH staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 64022951

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Berend van Halsema

Mijn aanbod

Het plezier van een muziekinstrument bespelen, de waarde daarvan overdragen, samen muziek maken, omgaan met mensen, dat is voor mij de essentie van het muziekdocent zijn! Tijdens mijn studie blokfluit en hobo aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam kreeg ik een klein baantje als docent hobo aan de Gemeentelijke Muziekschool Zaanstreek. Later kwamen daar uren blokfluit en ensemblespel bij. Het lesgeven en het omgaan met mensen vind ik zo leuk dat ik na 34 jaar nog steeds als docent in de Zaanstreek actief ben. Veel Zaanse kinderen hebben blokfluitles van mij gehad; een groot aantal als basis voor een verdere muzikale carrière, maar veel kinderen kozen er ook voor door te gaan met de blokfluit en dit instrument echt goed te leren bespelen. De hoboïsten in de Zaanse orkesten zijn veelal door mij opgeleid. Ook leid ik al jaren een aantal ensembles. Hier specifieke arrangementen voor maken, hoort tot mijn vaste bezigheden. De laatste jaren ben ik ook op veel Zaanse basisscholen te vinden. Daar houd ik mij bezig met actieve muziekbeoefening en verzorg ik lessen zowel binnen- als naschools. Ik voel mij en ben ambassadeur van het zelf actief muziek maken natuurlijk met name op de blokfluit en de hobo. Naast mijn pedagogische activiteiten ben ik uitvoerend musicus. Ik speelde in vele professionele orkesten en ensembles. Maandelijks verleen ik mijn medewerking aan concerten. Bij de vele Bachcantates die ik uitvoer, bespeel ik ook de barokhobo. Een hobby van mij is piano spelen. Zo kan ik leerlingen in de les op de piano begeleiden.

"Muziekmakerij" is de naam van mijn onderneming. Deze naam dekt de verschillende muzikale gebieden waarop ik bezig ben.

Kijk op de website van Berend van Halsema voor meer informatie en een compleet beeld van MuziekmakerijBvH. Zie link hieronder.

Info

Specialisme

  • Blokfluit
  • Hobo
  • Samenspel

Contact docent

Ensemblespel

Hobo, Barokhobo

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus