Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Home Voor jou Onderwijs Zorg & Welzijn Huren

fotografie Leonard Guarna

FluXus in het voortgezet onderwijs

Fluxus & Onderwijs

Samen met het primair en voortgezet onderwijs werken we aan de ontwikkeling van culturele competenties.

Primair Onderwijs

Creativiteit is essentieel voor de brede ontwikkeling van leerlingen. Samen met de scholen geven we vorm aan cultuuronderwijs dat past bij de visie en uitgangspunten van de school.

Voortgezet onderwijs

Door talentontwikkeling stappen leerlingen vaker out of the box. Via creatieve uitdaging groeit zelfvertrouwen.

Cultuur professionals

Wij zijn er voor de cultuurprofessional die creativiteitsontwikkeling centraal stelt voor leerlingen in primair en voortgezet onderwijs.

Voortgezet onderwijs

FluXus werkt al jaren samen met het voortgezet onderwijs. De cultuurexpert ondersteunt bij innoverend en uitdagend cultuuronderwijs waardoor leerlingen geïnspireerd raken, hun talenten ontdekken en net even vaker een stapje out of the box durven zetten.

Hiervoor put FluXus uit een groot netwerk van cultuurprofessionals, zoals kunstvakdocenten en culturele organisaties met wie we intensieve samenwerking mogelijk maken. Samenwerkingsverbanden met culturele instellingen, kunstenaars en makers leiden tot aanbod dat past bij de school én bij de visie die zij heeft op de ontwikkeling van de leerlingen.

Talentontwikkeling binnen kunst en cultuur

Talentontwikkeling is een belangrijk speerpunt voor cultuuronderwijs in het voortgezet onderwijs. Talentontwikkeling binnen kunst en cultuur geeft leerlingen gelegenheid om hun creativiteit, hun talenten en hun kijk op de wereld te ontwikkelen. De cultuurexpert ondersteunt scholen bij het ontwikkelen van een visie hierop en bepaald met de school welke leeractiviteiten hierbij passen.

Ook bij FluXus: instrumenten huren

Begin je net met muzieklessen dan wil je waarschijnlijk niet meteen een duur instrument aanschaffen. Zeker niet als je na een jaar misschien wel aan een groter instrument toe bent. Via FluXus kun je veel instrumenten voor het eerste jaar huren bij de Stichting Instrumentenfonds Zaanstad.

Het gaat om de volgende instrumenten: accordeon, cello, contrabas, dwarsfluit, elektrische piano, fagot, harp, hobo, hoorn, klarinet, saxofoon, spinet, trombone en viool.