Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

FluXus in het voortgezet onderwijs

Fluxus & Onderwijs

Samen met het primair en voortgezet onderwijs werken we aan de ontwikkeling van culturele competenties.

Fluxus & Onderwijs

Primair Onderwijs

Creativiteit is essentieel voor de brede ontwikkeling van leerlingen. Samen met de scholen geven we vorm aan cultuuronderwijs dat past bij de visie en uitgangspunten van de school.

Primair Onderwijs

Voortgezet onderwijs

Door talentontwikkeling stappen leerlingen vaker out of the box. Via creatieve uitdaging groeit zelfvertrouwen.

Voortgezet onderwijs

Cultuur professionals

Wij zijn er voor de cultuurprofessional die creativiteitsontwikkeling centraal stelt voor leerlingen in primair en voortgezet onderwijs.

Cultuur professionals

Voortgezet onderwijs

FluXus werkt al jaren samen met het voortgezet onderwijs. De cultuurexpert ondersteunt bij innoverend en uitdagend cultuuronderwijs waardoor leerlingen geïnspireerd raken, hun talenten ontdekken en net even vaker een stapje out of the box durven zetten.

Hiervoor put FluXus uit een groot netwerk van cultuurprofessionals, zoals kunstvakdocenten en culturele organisaties met wie we intensieve samenwerking mogelijk maken. Samenwerkingsverbanden met culturele instellingen, kunstenaars en makers leiden tot aanbod dat past bij de school én bij de visie die zij heeft op de ontwikkeling van de leerlingen.

Talentontwikkeling binnen kunst en cultuur

Talentontwikkeling is een belangrijk speerpunt voor cultuuronderwijs in het voortgezet onderwijs. Talentontwikkeling binnen kunst en cultuur geeft leerlingen gelegenheid om hun creativiteit, hun talenten en hun kijk op de wereld te ontwikkelen. De cultuurexpert ondersteunt scholen bij het ontwikkelen van een visie hierop en bepaald met de school welke leeractiviteiten hierbij passen.

Ook bij FluXus: bladmuziek lenen

Onder het dak van FluXus vind je een mooie muziekbibliotheek met een ruime sortering bladmuziek voor beginnende en (ver)gevorderde muzikanten.

Iedereen is welkom om te komen lenen. Lenen is gratis voor leerlingen met een FluXus Family & Friends Card. Zonder FluXus-pas betaal je jaarlijks € 5,- (€ 3,50 voor leden van De Bieb).