Home » Algemeen » Compaen VMBO benoemd tot Cultuurprofielschool

COMPAEN VMBO BENOEMD TOT CULTUURPROFIELSCHOOL

ZAANDAM – FluXus feliciteert het Compaen VMBO van harte met het behalen van de titel Cultuurprofielschool! Afgelopen donderdag 25 januari was de officiële bekendmaking van hun erkenning als lid van de Vereniging CultuurProfielScholen (het VCPS). FluXus hecht, net als het Compaen, veel waarde aan kunst en cultuur en willen dat zoveel mogelijk leerlingen daarmee in aanmerking komen.

Cultuurprofielschool wordt je niet zomaar. Het Compaen behaalde deze titel, doordat in alle leerjaren aandacht wordt besteed kunst en cultuur én daarbij samenwerkingen worden aangegaan met buitenschoolse partners. Alle leerlingen volgen in de onderbouw verschillende kunstvakken met verdieping in verschillende projecten. Daarnaast worden er kunst-examenvakken aangeboden in de bovenbouw.

FluXus en het Compaen werken al lang samen in verschillende, succesvolle projecten. Een glanzend voorbeeld hiervan, is het project ‘Wat Je Wilt’, waarbij leerlingen van de brugklas een voorstelling in elkaar zetten en presenteren in het Zaantheater. Op school worden lessen in spel, productie en decorbouw gegeven. In de leslokalen van FluXus worden workshops rap, dans en animatie gegeven door kunstdocenten uit het cultuurnetwerk van FluXus. Leerlingen mogen kiezen welk aandeel ze doen, vanuit hun eigen motivatie, interesse en talent. Een prachtig voorbeeld van hoe meerdere kunstdisciplines samenkomen in één project.

Meer nieuws

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus