Home » Algemeen » Kennis delen verbindt

Kennis delen

KENNIS DELEN VERBINDT

Bij FluXus zijn er regelmatig informatieve bijeenkomsten voor cultuurmakers, organisatie en verenigingen. Ook is op onze website een schat aan informatie te vinden voor cultuurmakers, scholen, organisaties en cultuurplekken. Neem een kijkje of kom langs. Kennis delen verbindt!

Kenniscafé Cultureel Vermogen 21 november

Deze maand vindt het ‘kenniscafé Culturele Vermogen‘ plaats. Hierbij wordt kennis gemaakt met een eenvoudige methodiek waarmee je activiteiten, samenwerking en beleid kunt ontwerpen om culturele ontmoetingen mogelijk te maken; het zogenaamde culturele vermogen. Niet de vraag wat cultuur ís staat centraal, maar wat cultuur doet. Dit kenniscafé biedt handvatten voor een nieuwe manier van culturele samenwerking. De bijeenkomst is op 21 november 2023 en gratis toegankelijk voor cultuurmakers, onderwijs en maatschappelijke organisaties.

Cultuuronderwijs

Op de FluXus website is trouwens ook allerhande praktische informatie te vinden voor cultuuronderwijs in de klas. Klik eens door naar onze Kennis en Praktijk pagina.

Subsidie en fondswerving

Wil je meer weten over welke subsidies en fondsen er zijn? Kijk dan eens naar het overzicht op onze pagina over Fondsen en Subsidies. Om de week is er bij FluXus het subsidiespreekuur. Merijn Dijkman, adviseur cultuur gemeente Zaanstad, houdt tussen 16.00 uur en 17.00 uur dit spreekuur voor iedereen die vragen heeft over de gemeentelijke cultuursubsidie. Het spreekuur is op vrije inloop, maar je kan ook vooraf een afspraak maken voor die donderdag, via cultuur@zaanstad.nl.

Workshop Branding 

In de nabije toekomst staat er een bijeenkomst over PR op de agenda. In de workshop ‘Branding voor Cultuur’  ontmoeten cultuurmakers en amateurkunstgroepen elkaar, wordt kennis en ervaring uitgewisseld en kunnen deelnemers onder leiding van een ervaren trainer aan de slag met een plan van aanpak voor hun organisatie, groep of activiteit. De datum van deze workshop volgt!

Pers

Ruchtbaarheid geven aan een initiatief via lokale media? Op deze pagina vindt je media- en persadressen van nieuwsbronnen uit de Zaanstreek en informatie over het schrijven van een persbericht.

Cultuur maken we samen. Meer weten? Neem contact op en we helpen je graag verder.

Meer nieuws

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus