Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Kenniscafé

Cultureel Vermogen

21.11.2023

Culturele ontmoeting is belangrijker dan ooit. Maar hoe organiseer je dat? De ’tools’ van Cultureel Vermogen bieden een praktisch antwoord. Met een eenvoudige methodiek ontwerp je activiteiten, samenwerking en beleid.

Steeds meer vragen in de samenleving gaan over ongelijkheid, polarisatie, diversiteit, inclusiviteit en participatie. Grenzen worden harder, drempels worden hoger. We voelen het: de samenleving heeft verbeeldingsruimte nodig; ruimte voor culturele ontmoeting. Een nieuwe manier van kijken naar cultuur, educatie en participatie.

Dit Kenniscafé presenteert de opbrengsten van drie jaar werken aan culturele ontmoeting. We gaan ons richten op wat er gebeurt als mensen verbeeldingskracht delen. Dát is de kern van cultuur! Zo kunnen we vanuit een nieuwe perspectief activiteiten ontwerpen, organisaties inrichten, met elkaar samenwerken en beleid formuleren. We gaan oefenen daarmee met praktische “tools”: voor het ontwerpen en evalueren van activiteiten, voor het inrichten van netwerken en voor het ontwerpen van beleid.

Dit is een echte “gamechanger”. Of je nu kunstprofessional bent of leerkracht, manager of beleidsmaker, dit kantelt je manier van kijken naar ontmoeting en cultuur en hoe je dat samen AAN! kunt zetten. Dat doorbreekt posities en opent de blik om vanuit één perspectief te kijken naar wat cultuur voor de samenleving kan betekenen.

Benieuwd naar Cultureel Vermogen? Lees meer >

Meer informatie

Kenniscafé Cultureel Vermogen

Datum: 21 november
Tijd: 15.30 – 17.30
Locatie: FluXus Muziekschool, Westzijde 148, Zaandam
Voor: onderwijs, cultuurmakers, maatschappelijke organisaties
Kosten: gratis (lees wel even de voorwaarden)

AANMELDEN>

—-