Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Yoga voor musici

Docent: Liset Pennings

Doelgroep

Kinderen (t/m 12 jaar)
Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Muziekschool

Speel jij een instrument en wil je dit graag combineren met yogalessen, lees dan verder.

Muzikanten nemen langdurig een eenzijdig belastende houding aan, daarom is het extra belangrijk om goed voor je gehele lichaam te zorgen.
Yoga leert je om je aandacht naar binnen te richten en signalen van je lichaam te herkennen. Dit kan te maken hebben met fysieke klachten, maar ook mentale en emotionele gewaarwordingen.
Als muzikant kan je te maken hebben met stress tijdens je concert of les.
Door middel van ademhalingsoefeningen, yogahoudingen en door je aandacht op je lichaam te richten, leer je met een meer ontspannen gevoel op het podium te staan. Daarnaast verbetert je concentratie door je te focussen op je basis en ademhaling en je leert een goede houding aan, waardoor fysieke klachten voorkomen kunnen worden. Extra aandacht wordt gegeven aan blessuregevoelige gebieden, zoals de onderrug, schouders, nek en polsen.

Lestijden

in overleg

Startdatum

12-02-2020

Kosten

zie website

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Liset Pennings

Mijn aanbod

Ik ben Liset Pennings (1985) en woon in Zaandam. Ik studeerde fluit aan het conservatorium in Tilburg en Londen en ben voor zowel de bachelor als master met lof geslaagd. Sindsdien werk ik met verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Metropole Orkest. Daarnaast geef ik dwarsfluitles op het conservatorium in Tilburg.
Naast het geven van dwarsfluitlessen ben ik ook een gediplomeerd yogadocent. Ik startte in 2018 Yoga voor Musici en was te gast bij verschillende orkesten, zoals het Nederlands Studenten Orkest, Nederlands Jeugd Harmonie Orkest en bij de jong talent klas in FluXus.

Info

Specialisme

  • Dwarsfluit
  • Yoga voor musici

Contact docent

Dwarsfluitles