Home » Cursussen » Hoe schrijf je een verhaal?

Hoe schrijf je een verhaal?

Docent: Bettina Drion

Doelgroep

Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Verhalen hangen in de lucht en wachten tot je ze vangt en ze opschrijft. Maar hoe doe je dat?

In deze tienweekse cursus – die eind september start – leer je hoe je de grote lijnen van je eigen verhaal kunt ‘vangen’ en op papier kunt krijgen. Je zult ervaren dat schrijven eenvoudiger is dan je dacht.

Je maakt kennis met de verschillende manieren waarop je je verhaal kunt vormgeven, zoals het gebruik van het perspectief, het creëren van een spanningsboog, de manieren waarop je met de ’tijd in je verhaal’ omgaat en het toewerken naar een plot. En je krijgt schrijfoefeningen om je eigen ‘stem’ te leren kennen. Ook heb je de mogelijkheid om je werk voor te dragen tijdens het Fluxus Open Podium.

Deze cursus is een eerste kennismaking met verhalenschrijven. Na voltooiing van de schrijfcursus kun je deelnemen aan de tienweekse vervolgcursus (vanaf eind  januari 2025), waarin we toewerken naar de publicatie van je verhalen in een verhalenbundel.

Daarna kun je eventueel bij mij opgeven voor een volgende vervolgcursus of verdere schrijfbegeleiding op individuele basis. Ik begeleid je desgewenst tot het moment dat je boek klaar is voor publicatie. Inmiddels hebben al negen cursisten hun eigen boek uitgegeven, sommigen in eigen beheer, anderen bij een uitgeverij.

Meld je aan voor de cursus door te e-mailen naar info@bettinadrion.nl 

Lestijden

19.45 - 21.45 uur

Startdatum

wekelijks op dinsdag vanaf 24 september 2024 (muv de schoolvakanties)

Kosten

220 euro voor tien lessen

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Marys Clarisse

Met zeer veel plezier heb ik de cursus 'Hoe schrijf je een verhaal' verzorgd door Bettina Drion gevolgd. Ik ben heel wat wijzer geworden. Bedankt Bettina door Marys Clarisse

Louis Groen

Na de 7e les heb ik het geleerde eens toegepast op een oude tekst. Het regende complimenten. Dankzij Bettina. Warm aan bevolen. Louis.

Deel je ervaring

Bettina Drion

Mijn aanbod

Sinds 2008 schrijf en publiceer ik romans, non-fictie en korte verhalen. Wat mij als schrijver boeit is hoe goedbedoelde intenties soms onomkeerbare, zelfs fatale gevolgen kunnen hebben. Dit is een thema dat in al mijn verhalen terugkeert. Daarnaast geef ik schrijfretraites, lezingen en workshops bij evenementen en festivals in binnen- en buitenland. Mijn vijfde boek 'Een soort van sterven', een roman over schuld, loyaliteit en zelfbeschikking, verscheen in januari 2022. Momenteel schrijf ik aan mijn zesde boek, een historische roman over Claude Monet in Zaandam die in 2024 uitkomt bij Uitgeverij Prometheus.

Info

Specialisme

  • Naast boeken schrijven: het geven van cursussen en workshops 'Hoe schrijf je een verhaal?' voor volwassenen en PO/VO. Lezingen over de thema's uit mijn werk. Schrijfretraites in het Frankrijk en Griekenland. Individuele schrijfbegeleiding.

Contact docent

Vervolgcursus ‘Hoe schrijf je een verhaal?’

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus