Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Hoe schrijf je een verhaal?

Docent: Bettina Drion

Doelgroep

Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Verhalen hangen in de lucht en wachten tot je ze vangt en ze opschrijft. Maar hoe doe je dat?

In deze tienweekse cursus leer je hoe je de grote lijnen van je eigen verhaal kunt 'vangen' en op papier kunt krijgen. Je zult ervaren dat schrijven eenvoudiger is dan je dacht.

Je maakt kennis met de verschillende manieren waarop je je verhaal kunt vormgeven, zoals het gebruik van het perspectief, het creëren van een spanningsboog, de manieren waarop je met de 'tijd in je verhaal' omgaat en het toewerken naar een plot. En je krijgt schrijfoefeningen om je eigen 'stem' te leren kennen. Ook heb je de mogelijkheid om je werk voor te dragen tijdens het Fluxus Open Podium.

Deze cursus is een eerste kennismaking met verhalenschrijven. Na voltooiing van de schrijfcursus kun je deelnemen aan de tienweekse vervolgcursus die in januari 2021 start, waarin we toewerken naar de publicatie van je verhalen. Daarna kun je eventueel bij mij opgeven voor verdere schrijfbegeleiding op individuele basis.

Lestijden

maandag 19.30 - 21.30 uur

Startdatum

28 september 2020

Kosten

200 euro voor tien lessen
Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Koos Schipper

Een verhaal schrijven is zoveel meer dan ontspannen gaan zitten en je zinnen lukraak aan het papier toevertrouwen. Het is een proces waarin je niet alleen je personages van je verhaal beter leert kennen maar je ook jezelf als schrijver ontwikkelt. Daarbij is een deskundige gids onmisbaar. Stap voor stap leidt Bettina Drion je op een hele prettige manier door de verschillende fases. Ik heb zelf mogen ervaren dat de diverse technieken en achtergrondinformatie mijn verhalen alleen maar beter en completer maken! Daarom wil ik je deze cursus van harte aanbevelen.

Louis Groen

Na de 7e les heb ik het geleerde eens toegepast op een oude tekst. Het regende complimenten. Dankzij Bettina. Warm aan bevolen. Louis.

Deel je ervaring

Bettina Drion

Mijn aanbod

Sinds 2008 schrijf en publiceer ik romans, non-fictie en korte verhalen. Wat mij als schrijver boeit is hoe goedbedoelde intenties soms onomkeerbare, zelfs fatale gevolgen kunnen hebben. Dit is een thema dat in al mijn verhalen terugkeert. Momenteel ben ik bezig met mijn vijfde boek. Daarnaast geef ik schrijfretraites, lezingen en workshops bij evenementen en festivals in binnen- en buitenland.

Info

Specialisme

  • Naast boeken schrijven: het geven van cursussen en workshops 'Hoe schrijf je een verhaal?' voor volwassenen en PO/VO. Individuele schrijfbegeleiding.

Contact docent

Vervolgcursus ‘Hoe schrijf je een verhaal?’