Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Hoe schrijf je een verhaal?

Docent: Bettina Drion

Doelgroep

Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Verhalen hangen in de lucht en wachten tot je ze vangt en ze opschrijft. Maar hoe doe je dat?

In deze tienweekse cursus leer je hoe je de grote lijnen van je eigen verhaal kunt 'vangen' en op papier kunt krijgen. Je zult ervaren dat schrijven eenvoudiger is dan je dacht.

Je maakt kennis met de verschillende manieren waarop je je verhaal kunt vormgeven, zoals het gebruik van het perspectief, het creëren van een spanningsboog, de manieren waarop je met de 'tijd in je verhaal' omgaat en het toewerken naar een plot. En je krijgt schrijfoefeningen om je eigen 'stem' te leren kennen. Ook heb je de mogelijkheid om je werk voor te dragen tijdens het Fluxus Open Podium.

Deze cursus is een eerste kennismaking met verhalenschrijven. Na voltooiing van de schrijfcursus kun je deelnemen aan de tienweekse vervolgcursus (vanaf dinsdag 9 januari 2024), waarin we toewerken naar de publicatie van je verhalen. Daarna kun je eventueel bij mij opgeven voor verdere schrijfbegeleiding op individuele basis.

Meld je aan voor de cursus door te e-mailen naar info@bettinadrion.nl 

LET OP: IVM WERKZAAMHEDEN AAN DE SITE WERKT HET ONDERSTAANDE INVULFORMULIER NIET. GRAAG MAILEN.

Lestijden

dinsdag 19.30 - 21.30 uur

Startdatum

19 september 2023. Overige data: 26-9, 3-10, 27-10, 31-10, 7-11, 14-11, 21-11, 28-11, 5-12 of 12-12

Kosten

220 euro voor tien lessen

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Bettina Drion

Mijn aanbod

Sinds 2008 schrijf en publiceer ik romans, non-fictie en korte verhalen. Wat mij als schrijver boeit is hoe goedbedoelde intenties soms onomkeerbare, zelfs fatale gevolgen kunnen hebben. Dit is een thema dat in al mijn verhalen terugkeert. Daarnaast geef ik schrijfretraites, lezingen en workshops bij evenementen en festivals in binnen- en buitenland. Mijn vijfde boek 'Een soort van sterven', een roman over schuld, loyaliteit en zelfbeschikking, verscheen in januari 2022. Momenteel schrijf ik aan mijn zesde boek, een historische roman over Claude Monet in Zaandam die in 2024 uitkomt bij Uitgeverij Prometheus.

Info

Specialisme

  • Naast boeken schrijven: het geven van cursussen en workshops 'Hoe schrijf je een verhaal?' voor volwassenen en PO/VO. Lezingen over de thema's uit mijn werk. Schrijfretraites in het Frankrijk en Griekenland. Individuele schrijfbegeleiding.

Contact docent

Vervolgcursus ‘Hoe schrijf je een verhaal?’