Home » Cursussen » De Keyboardband

De Keyboardband

Docent: Marcel de Hoop

Doelgroep

Jongeren (12+)
Kinderen (t/m 12 jaar)

Niveau

Gevorderd
Iets gevorderd

Waar

Zaandam Muziekschool

De Keyboardband is de naam voor een keyboardensemble met maximaal vijf muzikanten. Net als in een echte band zit er een “drummer” in, net als een “bassist” en een “zanger” (die natuurlijk niet echt zingt maar de melodie op het keyboard speelt). De overige muzikanten spelen de akkoorden en/of een tweede stem. Maar het kan ook gebeuren dat we bijvoorbeeld een nummer uit een film spelen (denk maar eens aan Pirates of the Carribean) waardoor de Keyboardband eerder een Keyboardorkest wordt. Het repertoire bestaat uit bekende (en onbekende) nummers die ik speciaal hiervoor heb gearrangeerd. De cursus duurt tien weken ; in die tien weken gaan we (afhankelijk van de vorderingen en het niveau) twee of drie stukken spelen. Uiteraard zullen de stukken ook worden gepresenteerd op een voorspeelavond.
De cursus vindt drie keer per jaar plaats met drie verschillende niveaus, te weten:
– ongeveer één jaar les
-ongeveer drie jaar les
-ongeveer vier jaar (of langer) les
De lessen vinden plaats op vrijdagavond rond half acht. Het precieze tijdstip hangt af van de planning van mijn rooster maar zal niet heel veel afwijken.
Je krijgt je partijtjes mee tijdens je normale les. De indeling per niveau wordt door mij bepaald, zo krijgen we steeds groepjes met leerlingen die qua niveau aan elkaar gewaagd zijn.
BELANGRIJK VOOR PIANISTEN EN ORGANISTEN: speel je piano of orgel en wil je wel eens wat anders proberen, dan kan je je natuurlijk ook inschrijven voor de Keyboardband, maar dan wil ik eerst even een intakegesprekje houden, zodat ik kan zien op welk niveau je zit.

Lestijden

De Keyboardband vindt plaats op vrijdagavond in de muziekschool.

Startdatum

Start gedurende het jaar.

Kosten

€80 per korte cursus van 10 lessen

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Marcel de Hoop

Mijn aanbod

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Marcel de Hoop, geboren in 1972 en besmet met het virus dat muziek heet. En ik doe elke dag weer mijn best om dit virus een handje te helpen. Bij mij begon het toen ik een jaar of zeven was; ik weet niet meer waarom, maar ik wilde naar de muziekschool, en ik wist ook al wat ik wilde: ik wilde elektronisch orgel gaan spelen. En zo geschiedde.... Na acht jaar volgde het conservatorium in Alkmaar waar ik in 1996 afstudeerde. Het keyboard was er inmiddels ook bijgekomen, als (toen nog) opkomend instrument. Daarna ging ik lesgeven bij wat iets later FluXus is gaan heten. Dit doe ik inmiddels sinds 1998 met heel veel plezier. Verder heb ik ruim 20 jaar in de coverband Synergy gespeeld.. Muziek is mijn ziel en zaligheid. Een leven zonder muziek kan ik me niet voorstellen. Verder maakt muziek mensen slimmer en beter. Maar bovenal is muziek gewoon erg leuk om zelf te maken en naar te luisteren, Daarom wil ik mensen muziek actief (en daardoor ook passief) laten beleven en voelen, en wat is er nou mooier dan de kick als iets lukt wat je eerder niet voor mogelijk hield? Laat je dus ook besmetten door het muziekvirus. Het is ongeneeslijk, je komt er nooit meer vanaf, maar dat is helemaal niet erg ;-)

Info

Specialisme

  • Keyboard, synthesizer, elektronisch orgel.

Contact docent

Vier oriëntatielessen keyboard

Keyboardles

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus