Home » Cursussen » Basklarinetles

Basklarinetles

Docent: Marjolein van den Nieuwendijk-Schipper

Doelgroep

Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Gevorderd
Iets gevorderd

Waar

Zaandam Muziekschool

Klarinettisten die de overstap maakten naar de basklarinet weten het; een basklarinet is geen grote klarinet, maar een instrument op zich! Een onwijs veelzijdig instrument die ten opzichte van de klarinet een andere aanpak vergt qua blazen, grepen, embouchure en houding. Ook het basklarinetrepertoire is niet te vergelijken met dat van de klarinet. Het is een hele uitdaging om dit “beest van een instrument” te beheersen, maar eenmaal begonnen wil je niet anders meer! Ik hoop jou te mogen ondersteunen tijdens jouw basklarinet avontuur!

Lestijden

Donderdags. Lestijd in overleg.

Startdatum

In overleg kan op elk moment in het seizoen begonnen worden met lessen.

Kosten

Op basis van een heel schooljaar á 36 lesweken:
30 minuten per week €770,- *
45 minuten per week €1154,- *
60 minuten per week €1539,- *
* Tarieven zijn exclusief 21% btw. Leerlingen tot 21 jaar betalen 0% btw!
Het lesgeld wordt gedurende het schooljaar in vier termijnen gefactureerd aan de leerling. Leerlingen die in aanmerking komen voor MeedoenZaanstad kunnen bij mij ook terecht voor lessen. (te vinden onder Marjolein Schipper klarinetles)

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Marjolein van den Nieuwendijk-Schipper

Mijn aanbod

Marjolein begon op achtjarige leeftijd met het spelen van klarinet bij Soli Zaandam. Haar eerste lessen volgde zij bij Marlies Klumpenaar en later bij Jelte Althuis en Ilse Eijsink op de muziekschool. Hier groeide haar fanatisme en enthousiasme voor het spelen van de klarinet. Zo was zij toen al in meerdere ensembles en orkesten te vinden op klarinet, basklarinet of es klarinet. Tijdens haar studie naar Restauratie Schilderen in Utrecht is het maken van muziek er niet minder op geworden en maakte zij de keuze om na deze studie een gooi naar het Conservatorium te doen. Aangenomen op Codarts Rotterdam studeerde zij klarinet bij Jan Jansen en bijvak basklarinet bij Henri Bok. Na het afronden van deze studie zette zij haar carrière voort op het Conservatorium van Amsterdam waar zij haar master basklarinet studie volgde bij Erik van Deuren. Tegenwoordig is Marjolein als basklarinettiste te vinden bij Het Nederlands Politie Orkest en als klarinetdocente bij Soli Zaandam, Saens Harmonie Orkest en Fluxus. Daarnaast geeft Marjolein namens Hallo Muziek dagelijks instrumentale lessen op meerdere basisscholen in Noord Holland.

Info

Specialisme

  • klarinet
  • basklarinet
  • ensemblespel
  • orkestspel

Contact docent

klarinetles

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus