Home » Algemeen » Barry Krom wint Jan Pasveerprijs 2024

Barry Krom wint Jan Pasveerprijs 2024

07.04.2024

ZAANDAM – Barry Krom (16 jaar) heeft de 23e editie van het Jan Pasveerconcours bij FluXus gewonnen. Tijdens de finale op zondag 7 april ontving hij de prestigieuze Jan Pasveerprijs uit handen van Wessel Breunesse, wethouder kunst en cultuur van de gemeente Zaanstad.

In totaal deden 45 deelnemers mee aan de voorronde op zaterdag, waarbij elk 15 minuten kregen om de jury te overtuigen van hun muzikale talent. Net als in voorgaande jaren waren zowel solisten als ensembles welkom. Uiteindelijk wisten 10 deelnemers een score van acht of hoger te behalen, wat recht gaf op een plek in de finale op zondag. Hier streden zij om de felbegeerde Pasveerprijs, die bestaat uit een plaquette vervaardigd door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente Zaanstad ter ondersteuning van de verdere ontwikkeling van het winnende talent.

Overige prijswinnaars

Naast de Pasveerprijs voor Barry Krom, werden ook andere deelnemers bekroond met prijzen. De eerste prijs werd toegekend aan Zoe Zhao (piano), Eva Reinhold (viool), Barry Krom (piano) en Band Ost. 

De tweede prijzen werden toegekend aan Rino Kolman (marimba), Ayla Lea Bakim (viool), Sara Marghich (viool), Zaans Klarinet Kollektief, Rosalie Bakker (blokfluit) en Caya van Dalen (viool)

De Publieksprijs ging naar de band Ost, de Eervolle vermelding ging naar Vocaal Ensemble Ligature en de Aanmoedigingsprijs is gewonnen door  Paulien Kampherbeek (viool).

De jury

De professionele jury bestond dit jaar uit Paul Waerts, Gerard Kuipers, Joris Kuhne, Hessel Moeselaar, Jesse Faber.

MEER INFO

Het Jan Pasveerconcours, dat dit jaar voor de 23e keer werd gehouden, is in het leven geroepen om de talentontwikkeling van muziekleerlingen te stimuleren en hen podiumervaring te bieden.

Meer nieuws

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus