Home » Uncategorized » Onthulling wandkleed Eindeloos Textiel

Onthulling wandkleed Eindeloos Textiel

27.06.2024

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Zaanstad onthulde de maakplek Eindeloos Textiel op 26 juni 2024 een speciaal ontworpen wandkleed tijdens de expositie ‘All Dressed Up’ in de Dans Hotspot in Zaandam.

 Na maanden van gezamenlijke inspanning hebben de makers met hun passie voor textiel, een indrukwekkend wandkleed van twee bij drie meter gecreëerd. De makers van dit kunstwerk zijn: Wendela van Bilderbeek, Ellen Borst, Lilian Colbers, Rozemarijn Goedhart, Daphne Hoolwerf, Wil Kruit, Ans Pieper, Giannina Rijswijk, Claudia van ’t Slot, Sabin Kech en Nathalie Prins. 

Dit wandkleed symboliseert de rijke geschiedenis en de toekomst van de Zaanstreek, en benadrukt de verbinding tussen kunst, cultuur en de lokale gemeenschap.

50 Jaar Zaanstad – een Kunstwerk met Toekomst

Hoewel de exacte locatie waar het wandkleed permanent geëxposeerd zal worden nog niet is vastgesteld, zal het zeker een prominente plek krijgen binnen Zaanstad. Dit project benadrukt het belang van kunst en cultuur in het verenigen van mensen en het vieren van lokale geschiedenis. In 1974 werd de gemeente Zaanstad gevormd. Het 50-jarig jubileum biedt een gelegenheid om te reflecteren op de groei en ontwikkeling van Zaanstad, en om de culturele diversiteit en de historische waarde van de regio te vieren.

       

Meer nieuws

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus