Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Kenniscafé

Unlocking the code

over breincodes die diversiteit en inclusie tegenwerken

Speel samen ‘de game’ en ontdek welke universele breincodes diversiteit en inclusie tegen gaan én hoe je deze codes kunt ‘unlocken’. Je krijgt op een leuke en uitdagende manier zicht op hoe jij kunt bijdragen aan diversiteit en inclusie in je werk.

Je ziet het pas als je het doorhebt
De trainers nemen je mee in hoe je eigen brein is geprogrammeerd en hoe dat soms diversiteit en inclusie tegenwerkt. Vanuit wetenschappelijke kennis vertellen zij hoe ons brein ons soms minder positief beïnvloedt als het gaat om ‘de vreemde ander’. Mensen die er letterlijk anders uitzien dan jijzelf en/of anders in het leven staan. Op lichtvoetige en inspirerende wijze ontdek je welke codes je hebt, welke handig zijn en welke je (misschien) wilt ‘unlocken’.

Voor wie?
Dit Kenniscafé is voor iedereen! Voor leerkrachten PO, docenten VO, voor cultuurmakers en educatiemedewerkers! Voor iedereen meer wil weten over inclusie, diversiteit en gelijkwaardigheid.

Wat gaan we doen?
Door het spelen van een spel krijg je inzicht in hoe het brein werkt als het gaat om codes. Je oefent met het wisselen van perspectief en het nadenken over maatregelen die ingezet kunnen worden om inclusie (alsnog) te bewerkstelligen. De training wordt verzorgd door Nora el Abdouni.

Wat neem je mee naar huis?
Na afloop heb je behalve inzicht in (on)bewuste stereotypen ook concrete handvatten gekregen om om te gaan met situaties die ongemak veroorzaken in relatie tot diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid.

Informatie

Voor: leerkrachten PO, docenten VO,  cultuurmakers en educatiemedewerkers
Duur: van 19:00 tot 21:30 uur (inloop vanaf 18:30 uur)
Datum: 13 maart 2023
Waar: Fluxus locatie muziekschool, Westzijde 148, Zaandam
Kosten: Gratis (zie voorwaarden op aanmeldformulier)

Aanmelden is mogelijk tot 28 februari 2023.

Deze training wordt verzorgd door Nora el Abdouni van Unlocking the Code. ‘Alles wat ik doe, staat in het teken van “Nederland mooier, stabieler en gelijkwaardiger maken’ Lees meer over Nora.

Downloads

Overige belangrijke documenten