Home » kennis&praktijk » Factsheet 21st Century Skills

Factsheet
21st Century Skills

21ST CENTURY SKILLS EN CULTUURONDERWIJS

Het doel van de 21st century skills is het opdoen van bepaalde basisvaardigheden, zodat kinderen de juiste bagage hebben om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst.

Deze basisvaardigheden worden steeds belangrijker, omdat de wereld constant verandert. De digitale wereld heeft haar eigen normen en waarden, de ontwikkeling van technologie gaat steeds sneller en dat maakt onze samenleving dynamischer en flexibeler. Met de 21st century skills worden de kinderen op Zaan Primair scholen hier zo goed mogelijk op voorbereid.

Het is belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren om te gaan met technologie. Hoe werkt het? Wat kun je ermee? Waar moet je op letten? Hoe kun je ze in je voordeel gebruiken?

Doordat steeds meer werk geautomatiseerd wordt, is de voorspelling dat er in de toekomst meer behoefte komt aan ‘mensen’-werkers en mensen met specifieke kennis. De 21e -eeuwse vaardigheden als samenwerken, creativiteit, sociale- en culturele vaardigheden zijn voor opgroeiende kinderen dan ook onmisbaar.

De 11 competenties staan weergegeven in onderstaand model, van Nationaal Expertisecentrum Leerplanontwikkeling (SLO) en Kennisnet.

meer over dit onderwerp

X-factor over 21st CS en Bildung

Kom naar de X-factor op 5 juni en laat je inspireren door de twee bovenschools cultuurcoördinatoren die werken volgens de 21st Century skills en Bildung:  Marc van de Geer van Agora en Tamara Caljouw van Zaan Primair. Je gaat naar huis met kennis van de speerpunten van het bestuur en hoe jij hier met scholen samen aan kunt werken. Voor een betere én bredere basis.

Datum: 5 juni 2023
Start: 15:00 – 17:00 (inloop: 14:30, uitloop: 17:30)
Locatie: EBS Het Schatrijk, Rooswijkplein 10, 1544 VZ Zaandijk
Lees meer… 

Op de website van SLO vind je een uitgebreide toelichting op het model en de vaardigheden.

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus