Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

X-factor

Bildung & 21st Century Skills

Hoe sluit je aan als kunstvakdocent?

Scholieren verdienen een betere basis – mét cultuur

Minister Wiersma bood afgelopen mei de kamer het Masterplan basisvaardigheden aan, onder de noemer ‘scholieren verdienen een betere basis’. Dit plan gaat in op het versterken van de basis in taal, rekenen/wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid van leerlingen. In het begeleidende nieuwsbericht looft de minister de leerkrachten, die volgens hem veel meer doen dan lezen en schrijven en misschien wel de belangrijkste schakel zijn in de ontwikkeling van kinderen. En leerlingen, in de meest brede zin van het woord, leren hoe de wereld om hen heen in elkaar zit…

Maar hoe pak je dit als leerkracht aan?

En: hoe pakken leerkrachten die werken bij de twee grote schoolbesturen in Zaanstad, namelijk Agora en Zaan Primair, dit aan? Beide schoolbesturen hebben een duidelijke visie op de vorming van leerlingen. Zij streven niet alleen naar een betere, maar ook een bredere basis voor leerlingen. Hoe ziet die er volgens deze besturen uit? Hoe werkt dit van beleid naar praktijk? En sterker nog: wat kun jij als cultuurmaker betekenen voor de brede vorming van leerlingen op de scholen?

Nieuwsgierig?

Kom  naar de X-factor op EBS Het Schatrijk en laat je inspireren door de twee bovenschools cultuurcoördinatoren, namelijk Marc van de Geer van Agora en Tamara Caljouw van Zaan Primair. Je gaat naar huis met kennis van de speerpunten van het bestuur en hoe jij hier met scholen samen aan kunt werken. Voor een betere én bredere basis.

Over de X Factor

Vanaf dit schooljaar organiseert team onderwijs van FluXus regelmatig een X-factor: een korte masterclass of bijeenkomst waarin we bondig een inhoudelijk thema uitdiepen. Bekijk hier een andere X-factor: APK voor je lesmateriaal.

Informatie

Voor: Cultuurprofessionals en cultuurmakers
Datum: 5 juni 2023
Start: 15:00 – 17:00 (inloop: 14:30, uitloop: 17:30)
Afsluiting: uur
Locatie: EBS Het Schatrijk, Rooswijkplein 10, 1544 VZ Zaandijk
Kosten: Deelname is gratis, mits je de training daadwerkelijk volgt.

*Dit is de bijeenkomst die eerste op 2 november gepland stond. Heb je je daarvoor al opgegeven en wil je 5 juni graag komen? Meld je dan voor de zekerheid ook dit keer aan.

LEES MEER

Lees hier meer over  Bildung>

Lees heir meer over 21st Century Skills >