Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

SAZ EN ANATOLISCHE MUZIEK

Docent: Zeynel Demir

Doelgroep

Kinderen (t/m 12 jaar)
Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Muziekschool

Saz is an instrument widely used in Anatolia, the Middle East and the Balkans. It is the most widely used folk instrument in Turkey. It is known in Europe as "saz" but its actual name is "bağlama". It has different sizes and playing techniques. Depending on the technique used, it can be played with the pick or the fingers. In this course you will learn to play different Turkish folk songs about love, happiness and melancholy.

Lestijden

De lessen zijn op woensdag na 17:00.

Startdatum

Je kunt op ieder moment starten

Kosten

Groep Les (max 4) 15 Eur per persoon
30 min. 25 Euro
50 min. 45 Euro

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Zeynel Demir

Mijn aanbod

Zeynel Demir is een bağlama-speler, componist, zanger en docent. Hij woonde in een familie met een rijke muzikale traditie. Hij begon op zevenjarige leeftijd met het spelen van bağlama. Hij studeerde af aan het Ege University State Conservatory of Traditional Turkish Music en geeft daar sinds 1995 les als docent. Sinds 2016 geeft hij ook saz- en zanglessen aan Codarts World Music Academy in Rotterdam.
Jarenlang werkte hij als dirigent en instrumentalist voor volksdansgroepen. Hij produceerde vier albums (Anatolian Folk Dances) met verschillende muziekvoorbeelden uit verschillende regio's van Turkije. Hij was de muziekregisseur, arrangeur en componist van de dansgroepen "Night of the Sultans" en "Anatolian Sun". Hij dirigeerde koren die vele prijzen op concoursen wonnen. Hij produceerde ook drie muziekalbums met de volksmuziekband "Grup Mecaz", waarvan hij solist en bağlama-speler was.

Info

Specialisme

  • Saz (Bağlama): Short neck, Long neck
  • Vocaal: Anatolisch volksmuziekrepertoire

Contact docent