Home » Cursussen » saxofoon

saxofoon

Docent: Sebastian Ohm

Doelgroep

Jongeren (12+)
Kinderen (t/m 12 jaar)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Gevorderd
Iets gevorderd

Waar

Krommenie De Pelikaan
Zaandam Muziekschool

Een van de meest veelzijdige blaasinstrumenten is de saxofoon. Zijn geluid varieert van heel zacht, warm en zoet tot stevig en ruig. Daarom kun je ermee klassieke muziek, moderne muziek of jazz- en pop muziek gaan spelen.

De saxofoon is bijzonder geschikt als solo-instrument, maar ook als orkestinstrument in een harmonie-orkest, saxofoonkwartet, Big Band, jazz- of pop-ensemble en zelfs in een rock- of blues band.

Vanaf 10 jaar kun je beginnen met saxofoon spelen, in overleg met de docent eventueel ook eerder. Al gauw zul je een reeks tonen en eenvoudige liedjes kunnen spelen. Als je blokfluit, fluit of klarinet hebt gespeeld, zal het begin nog sneller gaan, omdat er veel overeenkomsten met de saxofoon zijn.

Tijdens de lessen maak je kennis met de verschillende soorten muziek, die je op de saxofoon kunt spelen, zodat je, nadat je de basistechniek onder de knie hebt, een keuze kunt maken in welke richting je verder wilt.

De saxofoon is er in vier maten, sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Kinderen beginnen op de altsaxofoon, vanaf 14 jaar kun je ook op de tenorsaxofoon beginnen resp. overstappen.

Lestijden

maandag in Krommenie, Buurthuis de Pelikaan; dinsdag in Zaandam, Fluxus

Startdatum

in overleg

Kosten

jaarcursus 38 individuele lessen van 25 min: € 772 voor kinderen en jongeren tot 21 jaar, € 874 voor volwassenen, 10 lessenkaart: € 215 voor kinderen/jongeren, € 258 voor volwassenen. Flexibele lesaantallen mogelijk

Documenten

InschrijfformulierInschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Sebastian Ohm

Mijn aanbod

Al sinds mijn studie aan het Hilversums Conservatorium werk ik als docent en uitvoerend musicus. Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in les geven aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus, van hedendaagse klassieke muziek tot jazz en pop. Zelf speel ik in verschillende bands, ensembles en bij musicalproducties. Daarnaast werk ik ook als dirigent en arrangeur voor Big Bands en andere ensembles, zoals bij de Fluxus-musicals "Alice in Fluxusland", "Code Monet" en "Het Geheim van de Zaanstreek".

Info

Specialisme

  • - alle types saxofoons: sopraan-, alt-, tenor-, en baritonsax
  • - jazz, latin, pop
  • - theorie & harmonieleer
  • - samenspel, ensembleleiding, bandcoaching
  • - begeleiding op de piano

Contact docent

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus