Home » Cursussen » >>> P O P K A N T O O R <<<

>>> P O P K A N T O O R <<<

Docent: Erik Buschmann

WAT

Popkantoor is een initiatief vanuit Fluxus en heeft als doel jonge makers verder te helpen op hun creatieve pad door middel van een op maat gemaakt coachingstraject, waarbij ontwikkeling en integratie in de muziekindustrie centraal staan.

VOOR WIE

Iedereen kan zich aanmelden! Het popkantoor richt zich op talenten vanaf 10 jaar oud die werkzaam zijn in de muziekindustrie of daar graag willen werken. Aanmelden is mogelijk voor zowel geïnteresseerden binnen als buiten Fluxus.

DOOR WIE

Het team van Popkantoor bestaat momenteel uit twee coaches, Robert Swijgman en Erik Buschmann. Robert is gitarist sinds zijn 14e en doet buiten veel sessiewerk voor verschillende artiesten ook bandcoaching en geeft hij gitaarlessen bij Fluxus. Erik heeft zijn muzikale roots en ervaringen voornamelijk opgedaan in de indie/electronische scene en is vooral bekend als drummer en producer bij Klangstof, als dj bij Ramses en is momenteel werkzaam als producer bij STMPD Recording Studios (Martin Garrix).

HOE

Het traject legt de focus op het creëren van een brug tussen de deelnemer en de industrie. Door gebruik te maken van het netwerk en de mogelijkheden van Fluxus, evenals het persoonlijke netwerk van Erik en Robert, worden de ambities van deelnemers vormgegeven en begeleid. Het traject begint met het stellen van een doel waar de leerling graag naartoe wil werken maar niet precies weet hoe. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het opnemen van een album, een nummer uitbrengen op Spotify, een optreden zien te regelen, manager worden van een band, een fotoshoot regelen, website maken enz. De coaches bieden ondersteuning door een plan te maken en te helpen met het in contact komen van de juiste mensen om het doel te behalen. Uiteindelijk wordt het behaalde resultaat tentoongesteld tijdens een presentatieavond.

WAAR

Omdat het doel van het traject enorm kan verschillen wordt dit op het moment van de intake vormgegeven. Er kan gebruik worden gemaakt van de faciliteiten bij Fluxus zoals de muziekstudio, poppodium de Flux, The Creative Factory, Studio De Rechtbank en waar iets ontbreekt in faciliteiten wordt samen met de coaches gekeken naar de mogelijkheden.

Wil jij je graag aanmelden voor jouw project, idee of iets anders? Dan kan dat via dit formulier:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfffJXmcKUSG3bloQPLJCwcT7pj4SbqmVxEW7KxmKECCREjWw/viewform?usp=sf_link

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Erik Buschmann

Mijn aanbod

Na zijn afstuderen in 2015 vond Erik meer tijd om met verschillende bands te werken. Hij speelde met onder andere Klangstof, Darlyn, Autumn Child, JOIA, en doet veel sessie werk. Hierdoor heeft hij een breed scala aan technieken, ritmes en sounds kunnen ontdekken. Terwijl hij als artiest aan creatieve projecten werkte, ontwikkelde Erik zich tegelijkertijd als bekwame docent. Naast zijn lessen bij het Art & Entertainment college in Amsterdam en Drumdrumdrum in Haarlem geeft hij nu ook les bij Fluxus: de plek waar hij ooit als beginner binnenstapte.

Info

Specialisme

  • Drums
  • Music Production
  • DJing

Contact docent

Drumles

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus