Home » Cursussen » Maak de film van je leven

Maak de film van je leven

Docent: Niek Mannes

Doelgroep

Niveau

Waar

Het creatieve proces van het maken van de film begint bij het kort beschrijven van wat je wilt vertellen. Behalve de verhaallijn is het belangrijk dat je daarbij ook bedenk welk bewegend en fotografisch materiaal tot je beschikking staat. Uiteraard is er gelegenheid om nieuw materiaal op te nemen. We doorlopen met elkaar het proces van schrijven van de verhaallijn, een scenario waarbij je de volgorde in de film vastlegt en de begeleidende tekst bepaalt. Daarna ga je beeld en geluid monteren. Het resultaat gaat een film zijn met een vooraf afgesproken speelduur. Korter is beter maar denk daarbij aan een maximale speelduur van 30 minuten. Aan het einde van de cursus kunnen we de cursus afsluiten met een feestelijke première.

Bij al die stappen wordt je ondersteund door een ervaren docent die daarbij ook kan terugvallen op de deskundigheid die aanwezig is bij Videoclub Zaanstreek Noord. Als deelnemer aan deze cursus mag je kosteloos alle clubavonden van deze videoclub bijwonen. Zo leer je extra door het bijwonen van presentaties en kijken naar de producties van clubleden.

Het resultaat: kennis en vaardigheid op filmgebied en een mooie persoonlijke filmproductie.

Wij streven ernaar om voor elke deelnemer deze cursus tot een succes te maken. Daarom zal na aanmelding een intake gesprek worden gehouden met de docent, zoveel mogelijk via Zoom. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze goed bekend zijn in het omgaan met filmpjes en foto’s op de PC.

De cursus wordt gegeven bij Fluxus in de Verkadefabriek in Zaandam. Er staan 8 bijeenkomsten gepland op de zaterdagochtend. Omdat je veel zelf zal gaan doen, is er één bijeenkomst in de drie weken.  Wanneer er minimaal 5 aanmeldingen zijn kunnen we van start gaan op een datum in onderling overleg.

Minimum aantal deelnemers is 5.  Maximum aantal is 10.

Lestijden

In overleg

Startdatum

Kosten

€ 155,-

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Niek Mannes

Mijn aanbod

Werkzaam geweest als Projectleider ICT bij dat grote staalbedrijf in IJmuiden. Begin jaren 70 ben ik begonnen met super 8 filmen, toen al in de vorm van opdrachtjes met een thema.

Sinds 2001 heb ik veel kennis en ervaring opgedaan bij VideoFilmers Velsen en vanaf 2012 bij Videoclub Zaanstreek Noord. Die kennis werd ook bereikt door het volgen van allerlei workshops en cursussen. Maar belangrijk is veel zelf doen en kritisch te bekijken wat anderen doen.

Ook de ontwikkeling tot jurylid van de NOVA, de niet-professionele organisatie van videofilmers, heeft bijgedragen tot het analytisch beoordelen van festival films op landelijk niveau.

Binnen de Videoclub Zaanstreek Noord maken we documentaires en speelfilms die prijzen hebben gewonnen op landelijke filmfestivals.

Info

Specialisme

  • filmproductie
  • Jureren van films

Contact docent

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus