Home » Cursussen » Illustreren in verschillende technieken

Illustreren in verschillende technieken

Docent: Myra Emmen Riedel

Doelgroep

Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Tijdens deze cursus ga je aan de slag met verschillende materialen en technieken. Met acryl, inkt, aquarel, collage, krijt, houtskool, potlood/aquarelpotlood en ecoline. Je leert ze gebruiken en te combineren. Er worden illustratie opdrachten gegeven die je zo vrij mogelijk kan interpreteren als je wilt. Je bent vrij om zelf te experimenteren. Aan het eind van de cursus kies je één of meerdere technieken die jou het meest ligt of waar je het meest plezier in hebt gehad een maak daar een eindwerk van.

Aan de hand van voorbeelden van verschillende illustraties ga je aan de slag. Dit ter inspiratie. Je gaat herkennen welke materialen er zijn gebruikt en hoe de illustraties zijn opgebouwd.

Lestijden

Dinsdagavond 19:00 uur - 21:00 uur

Startdatum

Start 3 okt 2023 (8 lessen van 2 uur)

Kosten

160 euro (inclusief materialen - exclusief drinken)

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Myra Emmen Riedel

Mijn aanbod

Toen ik klein was tekende ik al heel veel. Dat is eigenlijk nooit gestopt. Met het illustreren bij een verhaal begon ik op mijn 14de. Mijn nichtje schreef veel verhalen en daar mocht ik illustraties bij maken. Daarna bleef ik fantasievolle tekeningen maken waar een verhaal bij verteld kan worden. Tijdens mijn opleiding en stages op de Breitner Academie (Docent beeldende vorming- Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) heb ik veel geëxperimenteerd met verschillende materialen. Daar heb ik geleerd dat je niet bang hoeft te zijn om nieuwe dingen te proberen ook al mislukt het soms. Uit mijn ervaring blijkt dat mensen het liefst willen doen wat ze al kunnen (comfort zone). Maar door open te staan voor andere mogelijkheden kom je er achter dat je meer in je hebt dan je denkt. Dit doel wil ik bereiken in mijn lessen.

Ik kom zelf uit de Zaanstreek en ken fluxus vanaf mijn 12de. Eerst theater gedaan, daarna op mijn 18de gitaarles en nu zelf aan de slag als beeldend docent op Fluxus. Momenteel ben ik bezig een prentenboek te illustreren en zou ik er graag nog een paar willen maken om vervolgens uit te geven.

Ik geef workshops en cursussen aan kinderen, jongvolwassenen en volwassenen.

Info

Specialisme

  • Illustratie, kunstlessen voor kinderen, kartonnen sculpturen

Contact docent

Kinderkunst project – De droomfabriek (8-11jaar)

Illustratie en Teken Atelier

Prentenboek Illustreren

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus