Home » Cursussen » FORM Workshop | Porselein

FORM Workshop | Porselein

Docent: Ingrid Roos

Doelgroep

Volwassenen

Niveau

Beginner
Gevorderd
Iets gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Maak porselein HIP!

Ook zo’n fan  van decoratieve borden en tegels voor aan de wand? Wil je jouw innerlijke ontwerper inspireren en tegelijkertijd iets decoratiefs creëren? Maak je eigen wandbord of serie tegels tijdens de workshop ” Kunst of  Design | Wandbord “.

In deze workshop leer je de kunst van porselein beschilderen in combinatie met het gebruik van een transfer (keramische sticker) en ga je naar huis met een uniek, esthetisch vormgegeven wandbord of serie tegels dat perfect bij jouw stijl past.

Expressieve Designobjecten

In tegenstelling tot beeldende kunst, zoals schilderijen en sculpturen, hebben “DESIGN” objecten een praktische functie. Denk aan meubels, vazen, lampen, servies, textiel etc. Onze workshop focust zich op objecten van porselein. Je leert hoe je deze objecten een esthetisch, decoratief uiterlijk geeft, zodat ze niet alleen functioneel zijn, maar ook een lust voor het oog.

Hoe ziet de workshop eruit!

We introduceren je in de wereld van wandborden & Tiles. Je krijgt inzicht in verschillende designtrends en gaat op zoek naar inspiratiebronnen die bij jou passen. Door het maken van een “moodboard” verzamel je afbeeldingen van sferen, patronen en kleuren die jou aanspreken. Dit dient als basis voor jouw ontwerp in combinatie met een transfer naar jou keuze. Dit kan zijn een botanische afbeelding, [tropische] vis, sferen in Delfsblauw …. en geeft jouw ontwerp direct resultaat!

Nu je ontwerp helder voor ogen staat, ga je het overzetten op een porseleinstuk naar keuze. Denk aan een decoratief wandbord of een serie tegels als decoratie. Je begint met oefenen op kleine stukjes porselein om de techniek van porselein beschilderen onder de knie te krijgen. Daarna ga je aan de gang met het definitief vormgeven en afronden van jouw wandbord of serie tegels.

Je zult versteld staan van je creatieve vaardigheden. Na het voltooien van je ontwerp op porselein ben je klaar om je WandArt mee naar huis te nemen en direct te gaan stylen!

Wat levert deze workshop je op?

* Een uniek en persoonlijk woon-item

* Versterking van je creatieve vaardigheden

* Ontspanning en plezier

* Inspiratie en nieuwe ideeën

Klaar om je creatieve kracht te ontdekken?

Schrijf je vandaag nog in voor onze GORM workshop Porselein en laat je inspireren. Ontwikkel je creatieve vaardigheden, creëer een uniek en persoonlijk decoratief-item en ervaar ontspanning en plezier in een stimulerende omgeving. Wees trots op je eigen design en laat het stralen in je interieur!

[Deze workshop kan tegelijk plaatsvinden met de FORM workshop | Kintsugi].

Lestijden

Info volgt.

Startdatum

Samen nader te bepalen bij voldoende aanmeldingen.

Kosten

€ 39,- FORM Workshop | Porselein - inclusief materialen.

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Ingrid Roos

Mijn aanbod

Elke dag geïnspireerd door licht!

Deze eindeloze inspiratiebron geeft mij een basis om uitdagingen aan te gaan binnen het ontwerpen met licht.

Als ontwerper vertaal ik de werking van licht naar een collectie lampen en objecten, minimalistisch en helder van vorm - op de grens van kunst en design.

In de wereld van design kom ik met vele vormen van “ Toegepaste kunst” in aanraking. Objecten die inspireren, verrassen en prachtig staan in huis of in mijn Studio.

Info

Specialisme

  • Creatief lichtontwerper
  • Ontwerper van verlichtingsarmaturen, architecturale verlichting en lichtkunst [installaties]
  • Workshops Toegepaste kunst

Contact docent

FORM Workshop | Kintsugi

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus