Home » Cursussen » drumles voor beginners en gevorderden

drumles voor beginners en gevorderden

Docent: René Vreugde

Doelgroep

Jongeren (12+)
Kinderen (t/m 12 jaar)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Gevorderd
Iets gevorderd

Waar

Zaandam Muziekschool

Heb je altijd al willen leren drummen?
Speel je al drums en wil je (nog) beter leren spelen?
Ben je gevorderd en wil je je verder verdiepen in verschillende technieken en stijlen?
Plannen om te gaan studeren aan conservatorium of andere vakopleiding en wil je je voorbereiden op het toelatingsexamen?
De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Beginnen is in principe mogelijk vanaf 7 jaar, jonger komt incidenteel ook voor. De lessen kunnen zowel individueel als in de vorm van een duo-les (mits er een partner is die qua leeftijd en niveau enigszins overeenkomt).

Speerpunten van de lessen zijn:

beheersing van het instrument (techniek en controle)
leren kennen en beheersen van verschillende stijlen binnen popmuziek, jazz, wereldmuziek etc.
ontwikkelen van muzikale creativiteit
leren omgaan met het notenschrift en kennismaken met (eenvoudige) muziektheorie
samenspel en improvisatie
het moet vooral leuk zijn!
Bovenstaande klinkt misschien wat droog maar de verschillende onderwerpen worden veelal behandeld aan de hand van het meespelen met muziek.Als je je eerste ritme onder de knie hebt gaan we al snel aan de slag met je favoriete muziek. Ook noten leren lezen gaat meestal spelenderwijs.

Om je instrument goed te leren bespelen, moet je na een tijdje de mogelijkheid hebben om thuis te kunnen oefenen. Dit kan eventueel ook (zeker de eerste tijd) met een electronische drumset zodat van geluidsoverlast geen sprake is. De docent kan je ten alle tijden adviseren bij de aanschaf van een drumstel.

Lestijden

donderdag tussen 13.00 en 21.00, vrijdag tussen 12.00 en 20.30

Startdatum

gedurende het schooljaar, september t/m juni

Kosten

tarieven cursusjaar (september tm juli), op basis van 35 lesweken 20 minuten individueel € 580; 25 minuten individueel € 726; 30 minuten individueel € 871; 10 lessen van 30 minuten € 242 * lessen voor leerlingen jonger dan 21 jaar zijn vrijgesteld van BTW; voor leerlingen boven de 21 jaar geldt het wettelijk BTW-tarief van 21% ( bovenstaande bedragen zijn ex. btw) * bovenstaaande tarieven zijn geldig t/m juli 2018 * Betaling in termijnen is in overleg mogelijk in 2, 4 of 10 termijnen Voor mensen met een minimum inkomen biedt de gemeente Zaanstad de mogelijkheid voor tegemoetkoming in het grootste deel (maximaal 500 euro per schooljaar) van de kosten; voor meer informatie/aanmelden:
www.meedoenzaanstad.nl

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

René Vreugde

Mijn aanbod

Mijn naam is René Vreugde en ik geef drum- en slagwerklessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ik ben in 1997 afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus aan het Utrechts Conservatorium. Al op vijfjarige leeftijd raakte René in de ban van trommels en alles wat daar mee te maken heeft. Van zijn twaalfde tot zijn twintigste volgde hij wekelijks drumlessen aan de muziekschool Breda, waar hij les kreeg van Ad Gobbens, Leo van Lieshout en Marc Zoutendijk. In de tussentijd begon hij op 14 jarige leeftijd met het spelen in bands en orkesten in de meest uiteenlopende stijlen, van pop/rock, latin, jazz, jazzrock, bigband tot dansmuziek en musical/theater. Na de (in die tijd nog verplichte) militaire dienstplicht te hebben vervuld als drummer/slagwerker bij het Fanfarekorps der Genie, begon René aan zijn studie aan het Utrechts Conservatorium, waar hij onder meer les volgde bij David Weis, Gerhard Jeltes en Ben Gerritsen. Tevens volgde hij daar vele masterclasses en workshops van drum-grootheden als John Engels, Jeff Hamilton, Gary Novak, Lucas van Merwijk, René Cremers, Cindy Blackman e.a. Hij speelde in combo's met o.a Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Eef Alberts, Frans-Jan van der Hoeven en Marc van Vught. Tijdens de conservatoriumstudie stonden de activiteiten op podiumgebied niet stil: Als drummer en mede-oprichter van de band Jazzconnection speelde René, in de periode tussen 1986 en 2000, op talloze festivals in binnen- en buitenland (optredens/tours in o.a Duitsland, Engeland, Frankrijk, Cyprus, Singapore, Jakarta, Dubai en toonaangevende jazzfestivals en jazzclubs in Nederland. Daarnaast speelde René in talloze andere formaties, onder andere in de partyband Cartoon, waarmee hij sinds 2000 jaarlijks zo'n honderd optredens verzorgde in het evenementen-circuit; grote bedrijfsevenementen, artiestenbegeleiding en dergelijke. René is op dit moment actief als freelance drummer, als docent drums bij Fluxus Muziekschool Zaandam, heeft een lespraktijk onder de vleugels van docentencollectief Aalsmeer en Uithoorn (voormalig Kunstencentrum De Hint), en heeft in zijn woonplaats Hoorn een lespraktijk aan huis. Op deze locaties verzorgt René met veel plezier drumlessen voor totaal zo’n 65 enthousiaste en gemotiveerde leerlingen tussen de 6 en 60 jaar oud.

Info

Specialisme

  • pop/rock
  • jazz
  • latin

Contact docent

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus