Home » Cursussen » Celloles

Celloles

Docent: Sebastiaan van Halsema

Doelgroep

Jongeren (12+)
Kinderen (t/m 12 jaar)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Gevorderd
Iets gevorderd

Waar

Krommenie De Pelikaan
Zaandam Muziekschool

Voor les in het leren bespelen van één van de allermooiste instrumenten die er zijn, bent u hier aan het juiste adres. Naast het leren bespelen van de cello en het en maken van muziek, stimuleert het je brein tot logisch nadenken, helpt het je concentratievermogen, voedt het je fantasie en leert het je beter luisteren. Eigenschappen die je helpen in het dagelijks leven. Een leuke bijkomstigheid.
Geen instrument? Geen probleem! Het instrumentenfonds van Fluxus heeft instrumenten beschikbaar in alles soorten en maten, voor de allerkleinsten tot volwassenen.

Lestijden

In overleg

Startdatum

In overleg

Kosten

In overleg

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Sebastiaan van Halsema

Mijn aanbod

Opgegroeid in een muzikale omgeving, begon ik met cellospelen op zesjarige leeftijd bij Denise Rosing aan de Gemeentelijke Muziekschool Zaanstad (nu Fluxus). Enkele jaren later werd ik aangenomen in de Jong Talentklas van het Amsterdams Conservatorium, waar ik zes jaar studeerde bij Maarten Mostert. Ik vervolgde mijn studie aan de Guildhall School of Music & Drama te Londen bij Louise Hopkins. In 2008 studeerde ik cum laude af voor mijn bachelorexamen en ontving het prestigieuze Concert Recital Diploma. Vervolgens rondde ik in 2010 mijn Masters examen succesvol af aan dezelfde school.

Ik werk sinds 2012 als plaatsvervangend aanvoerder cello in het Orkest van het Oosten, sinds 2020 onder de naam ‘Phion’ en ben sinds 2019 solocellist van het ASKO|Schönberg ensemble. Met ingang van september 2020 ga ik ook lesgeven bij Fluxus Zaandam en Krommenie.

Regelmatig heb ik mogen soleren met gerenommeerde orkesten zoals met het Nederlands Promenade Orkest, het Nederlands Jeugd Strijk Orkest, het Noord-Hollands Jeugd Orkest en Caecilia Camerata waarmee ik werken van o.a. Tchaikovsky, Vivaldi, Dvorak en C.P.E. Bach uitvoerde.

Ook ben ik een gepassioneerde kamermusicus en nam ik deel aan verschillende muziekfestivals over de hele wereld, waaronder IMS Prussia Cove(UK), Bowdoin International Music Festival(USA) en Holland Music Sessions(NED). Ik volgde masterclasses bij o.a. Anner Bijlsma, Paul Katz, Steven Doane, Pieter Wispelwey en kamermuziekmasterclasses bij Mstislav Rostropovich, Gary Hoffman, Valeria Szervánszky, Nobuku Imai en het Florestan trio.
In 2003 was ik prijswinnaar tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours en later ook winnaar van verschillende beurzen waaronder de Martin Musical Scholarship Fund award.

Voor meer informatie over wie ik ben en wat ik doe kunt u kijken op mijn website:
sebastiaanvanhalsema.com

Info

Specialisme

  • Cello

Contact docent

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus