Home » Roots aan de Zaan: Joe Broughton’s Conservatoire Folk Ensemble

Roots aan de Zaan
Joe Broughton’s Conservatoire Folk Ensemble

25.05.2024

Met Joe Broughton’s Conservatoire Folk Ensemble halen we – voor Roots aan de Zaan editie 100 – de meest omvangrijke folksensatie uit Engeland onder directie van één van de bekendste Engelse folkmuzikanten voor het eerst naar Nederland.

Joe Broughton was lid van The Albion Band en maakt deel uit van The Urban Folk Quartet (dat in 2018 ons eerste lustrumconcert verzorgde). Ook is hij lector folkmuziek aan het Conservatorium te Birmingham. Als componist, arrangeur en multi-instrumentalist is hij bewierookt voor het aangaan van eclectische fusies tussen folk en andere muziekgenres (zo was hij ook sidekick van o.a. Joss Stone). Verder is hij de drijvende kracht achter zijn Conservatoire Folk Ensemble én notoir anti-Brexiteer. Joe stelt alvast minstens veertig jonge honden in het vooruitzicht: vijftien blazers, vier cellisten, vijf percussionisten, drie elektrisch gitaristen en overig jong muziektalent, en van een deel van hen zullen we ongetwijfeld in de toekomst nog gaan horen.

Zo heeft hij eerder met een buslading orkestleden Het Kanaal overgestoken met als doel energieke livemuziek in te zetten als solide bindmiddel in zijn strijd voor Europese samenwerking en eenheid. Dat bracht het Ensemble in 2019 tot een uniek concert (doorspekt met spoken word bijdragen van een jonge Britse generatie) tot het Europees Parlement. Gevolg: menig weggepinkt traantje en staande ovaties.

PRAKTISCHE INFO

Locatie: Pasveerzaal, FluXus Muziekschool, Westzijde 148, Zaandam

Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30)

Entree: € 20,00, leden € 15,00, tot 18 jaar halve prijs

Reserveren: wordt aangeraden, via de Roots aan de Zaan ticketpagina.

Roots aan de Zaan organiseert concerten in het bredere folk-roots-singer/songwriter-genre. Bekijk hier de concertagenda van Roots aan de Zaan

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus