Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

finale Jan

Pasveerconcours

The Lassies - winnaars publieksprijs 2019 - Ardito fotografie

29.05.2021

De finalisten van het Jan Pasveerconcours 2021 zijn bekend: in de finale zien we terug Lucy Boeren en Sijbrand Loot, Liesbeth de Gooijer, Kajsa Gosewinkel, Gunar Kneppers, Roos Kneppers, koperensemble Bel et Bon, Carla Lambro, Anna Reinhold, Paloma Steen en Hanna Zhang. Jij kan jouw stem uitbrengen op hun muzikale inzending op YouTube.

Tijdens de finale op 29 mei (aanvang 15.00 uur) spelen de finalisten nogmaals live en wordt hun deelname door de jury beoordeelt. Ook de finale is via een livestream op YouTube te volgen.

FluXus directeur Otto Berg: “De inzet van online is niet alleen noodzakelijk in verband met de coronamaatregelen. Het biedt ook een breder publiek de mogelijkheid mee te kijken en luisteren naar het talent op het concours. Ik hoop dan ook dat er veel Zaankanters meekijken naar de finale en in de dagen daarvoor al hun stem uitbrengen op hun favoriet. De finalist met de meeste publieksstemmen wint de publieksprijs.”

Stem mee voor publieksprijs

Stemmen kan tot 29 mei op het YouTube-kanaal FluXusZaanstad door onder de video-inzending een ‘vind ik leuk’ duim aan te klikken.

Livestream concoursfinale

Alle finalisten spelen live in de finale van zaterdagmiddag 29 mei. Deze zal plaatsvinden in de Pasveerzaal en wordt vanaf 15.00 uur gestreamed op het YouTube-kanaal van FluXus. De jury bestaande uit Mathieu van Bellen, Joop van Deuren (voorzitter), Margriet Eshuijs, Daniel Lanthier, Henk Ummels en Erika Waardenburg.

De Jan Pasveerprijs bestaat uit een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente Zaanstad bestemd voor de verdere talentontwikkeling van de winnaar.

Over het Jan Pasveerconcours

Al tientallen jaren organiseert FluXus jaarlijks een muziekconcours vernoemd naar de oud-directeur van de muziekschool Jan Pasveer. Het concours is in het leven geroepen om de verdere talentontwikkeling bij muziekleerlingen te stimuleren. Dat wordt twintig jaar na dato breder getrokken naar alle amateurmuzikanten uit de Zaanstreek. Het concours is daarnaast is het een goede gelegenheid om podiumervaring op te doen.

Het concours van 2021 wordt gesponsord door de Gemeente Zaanstad, Bloementuin aan de Zaan, Flentrop Orgelbouw, Heijnis & Schipper Drukkerij, Krijt Moester Groothandel, De Machinekamer, Piano’s Maene, Tot Ziens Optiek en De Verskade.