Home » Expositie Identiteit en de Zaanstreek

Expositie Identiteit en de Zaanstreek

26.01.24

Leerlingen van het vierde leerjaar van het VWO Sint Michaël zijn van start met het project Identiteit en de Zaanstreek. Een unieke samenwerking tussen Marketing Zaanstreek, Fluxus, Artzaanstad en het St. Michaël College!

De leerlingen worden tijdens dit project uitgedaagd na te denken over hun eigen identiteit en hun gevoel daarbij; een complexe kwestie voor cognitief sterke jongeren. Dit jaar heeft het kunstinitiatief een vernieuwde vorm met Fotograaf Terence Loos en stadsdichters Lisa van Tongeren en Reinier Fosch die workshops begeleiden bij FluXus.

Nienke Aussems van Marketing Zaanstreek trapte het project af met een lezing op het Michaëls: “Wij baseren onze marketing op het Zaanse DNA: onder andere eigenzinnig, authentiek en ondernemend. Wij zijn heel benieuwd of jongeren zich hierin herkennen, voelen zij zich Zaans? En hoe trots zijn zij op deze Zaanse identiteit?

Het project Identiteit en de Zaanstreek is gericht op het uiten van eigen gedachten en het slaan van een brug tussen het cognitieve denkvermogen en het emotionele aspect. Mentor Jan Jaap benadrukt: “De mens achter de gedachte.

Ben je benieuwd welke werken de Zaanse jongeren hebben gemaakt? Vanaf 26 januari is de expositie “Identiteit en de Zaanstreek” gratis te zien bij Art Zaanstad!

PRAKTISCHE INFO

Locatie: ART Zaanstad, Hembrugterrein, Grote Hulzen 11 in Zaandam

Data: Op 25 januari vindt een besloten opening van de expositie plaats. De expositie is publiekelijk toegankelijk van 26 januari t/m 25 februari 2024.

Openingstijden ART Zaanstad: woensdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur, op zondag van 12:00 tot 17:00.

Toegang: gratis

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus