Home » Projecten » Saenkracht

Saenkracht

Saenkracht

Saenkracht is voor inwoners van Zaanstad van 27 jaar en ouder die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt en gestimuleerd moeten worden om te gaan participeren in de samenleving.

Deze groep inwoners heeft een participatiewet-uitkering (bijstand) en de gemeente Zaanstad heeft aan de Sociale Wijkteams gevraagd om haar inwoners, die al lang gebruik maken van een uitkering en nog niet betaald kunnen werken, te laten participeren naar vermogen. FluXus en de Sociale Wijkteams hebben hierop de handen ineen geslagen en een nieuw programma ontwikkeld waarbij kunst, cultuur en zelfontplooiing samen komen. Lokale kunstenaars organiseren workshops waarbij de inwoners door middel van een kunstvorm werken aan een toekomstperspectief.

FluXus werkt samen met de welzijnsorganisaties Incluzio, SMD en Dock. Zij geven sturing aan de 11 Sociale Wijkteams in Zaanstad. In dit project snijdt het mes aan twee kanten: inwoners krijgen op een positieve manier de gelegenheid om talenten te ontdekken, die ze kunnen inzetten voor zichzelf, de maatschappij en de stad. Ze komen in aanraking met een vorm van kunst en cultuur waarvan ze wellicht nog niet wisten dat dit in hun stad beschikbaar was. Door samen te werken met kunstenaar verbreden de deelnemers hun netwerk en sociale contacten en komen ze in aanraking met mensen die ze anders niet tegen zouden komen.

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus