Home » Projecten » New Moon Orchestra

New Moon Orchestra

ZORG & WELZIJN

New Moon Orchestra

FluXus is september 2020 samen met Taalcafé de Sluis en de Zaanse componist Arthur Wagenaar met het New Moon Orchestra gestart: een orkest dat diversiteit omarmt en tot haar kracht maakt. De totstandkoming van dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie, Gemeente Zaanstad en het instrumentenfonds van voormalig wethouder Cultuur in Zaanstad, Sara Munnikendam. Het motto is: muziek verbindt!

In het New Moon Orchestra spelen Nederlanders en nieuwkomers, jong en oud en amateurs en professionals met elkaar. Wij spelen muziek uit de hele wereld, op instrumenten uit de hele wereld en in alle stijlen van klassiek tot meezingers.

Het repertoire wordt bepaald door de orkestleden zelf: ieder mag nummers uit zijn of haar cultuur aandragen, die om welke reden dan ook voor hem of haar belangrijk zijn. Deze nummers worden op maat gearrangeerd en vervolgens gezamenlijk uitgevoerd.

Leren van én aan elkaar

Alle orkestleden van verschillende leeftijden en heel verschillend muzikaal niveau, van getalenteerde beginners tot professionals, zijn in het orkest gelijkwaardig. Zeer eenvoudige en meer veeleisende partijen vormen een organisch geheel.

Noten lezen, improviseren, voorspelen, naspelen, soleren, je optrekken aan een groep: het gebeurt allemaal door elkaar. Geen vorm van musiceren is beter dan een andere, net zo min als geen mens beter is dan een ander. Wij genieten met elkaar van de rijkdom van muziek. Zo komt iedereen muzikaal tot elkaar. Iedereen leert van én aan elkaar.

Helaas hebben we door Corona nu al een aantal maanden niet meer samen kunnen spelen en hopen dat in de tweede helft van 2021 weer te kunnen doen. Er staat in elk geval een optreden gepland voor september tijdens de Zaanse Uitmarkt in de Bullekerk.

Meedoen of kijken?

Het orkest is nog op zoek naar blazers en een basspeler. wil je meedoen of ken je iemand anders die mee wil doen? Laat het weten en meld je aan per mail aan glommerse@fluxus.nl.

Speeldagen zijn op wisselende locaties (in Broedplaats De Hellema, Oostzijde 381 in Zaandam of de Pasveerzaal in de FluXus Muziekschool, Westzijde 148 in Zaandam). Houd de Facebookpagina in de gaten om te zien wanner en op welke locatie de volgende speeldag is.  Deelname is gratis. Een speeldag bestaat uit oefenen, meteen optreden en daarna samen eten.

Tijdens de repetitiedag wordt toegewerkt naar een optreden om 17.00 uur. Publiek is welkom, toegang is € 5,-. In verband met het beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht via hetzelfde e-mailadres als hierboven.

MEER OVER DEZE CASE

Meer weten over het New Moon Orchestra? Via het contactformulier onderaan deze pagina kun je contact zoeken met coördinator Gerard Lommerse.

Kijk voor actuele speeldata van het New Moon Orchestra in de FluXus agenda.

SOCIALMEDIA:

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus