Home » Projecten » Meezing-evenement

Meezing-evenement

Zorg & Welzijn

ZORG & WELZIJN

Meezing-evenement

‘Oude en nieuwe’ Zaankanters zingen onder muzikale begeleiding samen Nederlandse en Arabische liedjes. Kort samengevat de basis voor de gratis toegankelijke Meezing-events van FluXus. Daphne Groot en Jeroen Wals begeleiden het geheel muzikaal. Joe Alkhazen, een Syriër uit Krommenie die zingt en piano speelt vult het artistieke team aan.

Deelnemers leren elkaar kennen, spelen met de Nederlandse taal en hebben muzikaal samen plezier. Na afloop zijn er Arabische hapjes. Er komen mensen van verschillende culturen, achtergrond, jong en oud die er samen een feest van maken. Dit evenement wordt vier keer per jaar georganiseerd en de werving vindt plaats via de netwerken die FluXus in de Zaanstreek heeft opgebouwd. FluXus organiseert het evenement en zorgt dat het een succesvolle middag is.

Tijdens de lockdown hebben we ook regelmatig op locatie opgetreden voor cliënten van Odion en Prinsenstichting. Ook bij enkele flats in Poelenburg zijn er buiten optredens geweest. Het plan is om dit ook in de toekomst te blijven doen.

Participatie
Met de Meezing-evenementen richt FluXus zich op participatie en elkaar leren kennen. Taal en cultuur zijn belangrijke elementen om goed samen te kunnen leven. Daarnaast weten we dat positieve contacten tussen mensen belangrijk zijn. FluXus wil met deze activiteit een positieve bijdrage te leveren aan de Zaanse samenleving.

De rol van FluXus
FluXus organiseert de Meezing-evenementen. Voor de muzikale begeleiding worden zangeres Daphne Groot en pianist Jeroen Wals ingezet, aangevuld met de Syrische Joe Alkhazen uit Krommenie op piano. Werving vindt plaats via de netwerken die FluXus heeft opgebouwd in de Zaanstreek.

MEER OVER DEZE CASE

Meer weten over de Meezing evenementen?  Neem contact op met Majanka Frohlich.

 

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus