Home » Projecten » Jongeren / Heldenproject

Jongeren / Heldenproject

Zorg & Welzijn

ZORG & WELZIJN

Jongeren / Heldenproject

Poelenburg

Samen met het Sportbedrijf heeft FluXus in de zomervakantie van 2019 vijf weken lang activiteiten aangeboden tijdens een programma dat het Sociaal Wijk Team organiseerde in de wijk Poelenburg. Voor 30 tot 40 jongeren verzorgden wij workshops vloggen, dansen, rappen en muziek.

De gemeente Zaanstad zet extra beleid in Poelenburg in om jongeren te bereiken en hen te activeren. Veel activiteiten zijn al ingezet, maar weinig werkt tot nu toe. Ook FluXus is uitgenodigd een bijdrage te leveren. Sinds najaar 2019 werken muzikanten, tekenaars, multimedia specialisten met jongeren in de Jongerenwinkel in de Lobeliastraat. Veel jongeren vanaf 16 jaar zijn geïnteresseerd en doen mee. Op verschillende dagen werken de jongeren in verschillende disciplines. Er wordt uitgegaan van de jongeren en er worden mensen gezocht die bij de doelgroep passen en hen aanvoelen.

FluXus neemt deel aan overleg met gemeente, Wijkteams, Jeugdteams en andere partijen. Door samen te werken en goed te luisteren naar de doelgroep lukt het om tot een goed aanbod te komen waar jongeren met enthousiasme aan meedoen.

Het heldenproject

Begin 2021 is het Heldenproject voor jongeren van 12 tot 17 jaar uit de wijken Hoornseveld, Poelenburg, Peldersveld en Zaandam Zuid van start gegaan. FluXus en Poppodium de Flux werken hiervoor samen met partners uit de wijken, SWT Poelenburg-Peldersveld, wijkmanagers van de wijken, Sportbedrijf, Lectoraat Jeugd en samenleving Inholland, scholen en sleutelfiguren uit de wijken.

In een looptijd van 18 maanden wordt er een infrastructuur en werkwijze ontwikkeld om talenten op het gebied van sport en creativiteit in de wijken Hoornseveld, Poelenburg, Peldersveld en Zaandam Zuid zichtbaar te maken en een kans te geven. We willen deze talenten en behoeftes van jongeren van 12 tot 27 jaar opsporen, ontwikkelen en zichtbaar maken. Het doel van het project is het in kaart brengen van wat er in de wijken leeft, hoe we daarop in kunnen spelen, zowel vanuit Poppodium de Flux als vanuit FluXus, om vervolgens aan brede talentontwikkeling en -stimulering te doen.

Samen met jongeren en partners gaan we de wijken in om te achterhalen wat jongeren bezighoudt en in beweging brengt. Echter, er zal niet alleen uit worden gegaan van de vraag, er zullen ook (in overleg) activiteiten worden georganiseerd om de horizon van jongeren te verbreden. Want als je niet weet wat er mogelijk is, is het lastig aan te geven wat je behoeftes zijn en uit de gebaande paden te gaan.

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus