Home » Maartje Dijkstra

Met veel plezier werk ik als cultuurexpert bij FluXus voor het PO en VO. Ik ben theaterdocent, coach en pedagoog en heb veel ervaring in het onderwijs en de kunsten. Ik werk ruim 20 jaar in het VO als Theaterdocent in de onder- en bovenbouw en heb lange tijd gewerkt als educatief medewerker theatergezelschappen. Naast mijn werk als cultuurexpert werk ik op een school voor VO in Haarlem waar ik theaterlessen geef en coach ben voor docenten.

Mijn ervaring als kunstvakdocent kan ik goed inzetten voor het meedenken over de invulling van kunstonderwijs op scholen. De kunstvakken dragen veel bij aan de ontwikkeling van een kind en daarom ondersteun ik scholen graag in het versterken van het aanbod op school. Daarbij vind ik het belangrijk om in te spelen op de vraag en visie van elke school en het team te betrekken bij het aanbod. Ik hecht eraan om kwaliteit te waarborgen en om goede vakdocenten in te zetten. Het is mooi wanneer leerlingen in aanraking komen met verschillende disciplines zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen.

In het samen ontwikkelen van co-creaties ondersteun ik graag initiatieven die verbinding maken met partners in de buurt.  Wanneer het aanbod laagdrempelig is wordt kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk. Kunstvakken krijgen meer betekenis en verdieping wanneer zij context krijgen met andere vakken in het curriculum en het team van docenten.

Daarnaast gun ik elke leerling ontmoetingen met kunstenaars en kunstinstellingen. Op deze manier kijken leerlingen ook naar kunst en maken verbinding met de kunstpraktijk. Deze ervaring wordt versterkt door hen zelf eigenaar te maken van het aanbod en hen uit te nodigen om mee te denken over het programma. Op deze manier wordt het kunst en cultuuraanbod in school verankerd en is iedereen daarbij betrokken.

Maartje werkt samen met onderstaande scholen

Het Eiland, Het Baken, De Rietvink, De Golfbreker, De Watermolen, De Zoeker, De Dijk, Het SchatRijk, De Jagersplas, De Vuurvogel, Kogerveld, scholen voor VO.

Maartje Dijkstra

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus