Home » kennis&praktijk » FluXus voor brugfunctionarissen

cultuur voor
brugfunctionarissen

VOOR DE BRUGFUNCTIONARIS

Het motto van FluXus is kunst en cultuur voor iedereen. Bij FluXus vinden we het namelijk belangrijk dat mensen – groot en klein – ervaren dat kunst en cultuur voor iedereen is! Ook als mensen misschien denken: dat is te duur, dat is te ver weg, dat is niet voor mij, …

Met sommige brugfunctionarissen werken we al samen aan het bereiken van kinderen en ouders in Zaanstad. Voor sommigen is wellicht nog onbekend waar we samen kunnen optrekken. We nemen je daarom graag mee in de manier waarop we dit samen (kunnen) doen. En heb je ideeën die er nog niet bij staan? Neem dan contact met ons op, we staan altijd open voor nieuwe suggesties!

Workshop ouderkamer

Wil je de ouders van jouw school zelf laten ervaren wat cultuur kan doen? Organiseer dan een creatieve workshop tijdens de ouderkamer! We denken graag met je mee over wat er bij de ouders van jouw school past, bijvoorbeeld een workshop dans, theater, muziek, beeldende vorming, literatuur of wetenschap & techniek.

Culturele lessen buiten school

Een leerling die ‘aan’ gaat tijdens een cultuurles op school? Wijs hem of haar de weg naar een cursus buiten schooltijd. In jouw buurt zijn allerlei amateurverenigingen en cultuurmakers actief, die zich bezighouden met bijvoorbeeld theatersport, hiphop, fotografie, streetdance en spoken word. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden in de buurt. We onderzoeken daarnaast op dit moment ook of we een cursus kunnen aanbieden in een school of buurthuis. Zodra dit start, nemen we contact met je op!

Culturele tips voor een feest of viering

Zoek je een leuke band voor een feest op school? Wil je tips voor een creatieve invulling van de kerstviering voor ouders? Vraag FluXus gerust om advies.

Informatie over fondsen en subsidies

We vinden het belangrijk dat cultuur voor iedereen bereikbaar is. Voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar (te) weinig geld is voor culturele activiteiten, zijn de verschillende fondsen en subsidies beschikbaar.

CONTACT

Wil je meer weten of heb je vragen?
Neem dan contact op met onze cultuurexperts.

Marijke van de Haterd voor alle basisscholen in Poelenburg + Peldersveld + Hoornseveld + De Lindenboom + De Komeet

Dirk Beets voor Herman Gorter + Over De Brug + De Voorzaan

Nicole Zijlemaker  voor De Pionier

Onderwijs@Fluxus.nl voor andere scholen

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus