Home » Expositie cursisten Tim Knol

Expositie cursisten Tim Knol

01.03.2024

Neem een kijkje bij de expositie van de cursisten van Tim Knol in de Verkadefabriek aan Westzijde 168 in Zaandam! Het werk is te zien in de gangen het Fluxus-gebouw, iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen. De werken zijn ook te koop.

Tim(on) Knol, docent fotografie bij Fluxus sinds 2014, heeft jarenlang ervaring met zowel met analoge als digitale fotografie. Hij werkte mee aan de boeken ‘Kijk Zaans’ en ‘Zaanse Parels’, ook is zijn werk te vinden in ‘Kijk op Coby’. Bovendien zijn bijna alle foto’s in het herdenkingsboek ‘Stichting Tengel 1994-2014’ door hem gemaakt. De uitgave van dit boek was ook gelijk de aanleiding voor zijn samenwerking met FluXus.

Hij is hiernaast ook lid van de groep ‘Zes Fotografen’, die jaarlijks exposeert in het Weefhuis of elders in Noord-Holland. Zelfstandig exposeerde hij met ‘Kraak aan de Zaan’ in de Fabriek te Zaandam.

Fotocursussen

Tim geeft twee fotocursussen bij FluXus. De eerste is de Basiscursus, bestaande uit vijf avonden en een praktijk ochtend. Alle cursisten krijgen daarbij persoonlijke instructie bij het gebruik van hun camera. Je leert er over belichting, scherpte, compositie en gebruik van kleur. Dé ideale cursus voor als je net een camera bezit. Na het volgen van de cursus ken je je camera en hoef je hem niet meer op automatisch te zetten!

Als vervolg is er de cursus voor Gevorderden, waarbij de fotografen op zes zaterdagochtenden op een gezamenlijk gekozen locatie foto’s maken. De foto’s worden later met elkaar besproken. Het is niet voor niets dat sommigen de cursus vaker doen, want het is een bijzonder inspirerende, en gezellige cursus.

Foto door Alwin van Halm

PRAKTISCHE INFO

De expositie wordt op 6 maart om 19.00 uur feestelijk geopend en is van 1 maart t/m 3 mei te bezoeken tijdens de openingstijden van FluXus.

Locatie: Fluxus locatie Verkadefabriek, Westzijde 168, Zaandam

Toegang: gratis

Werken te koop: De kunstwerken die te koop zijn, zijn geprijsd. Bij interesse, neem contact op met Tim Knol via tkfotowerk@gmail.com.

Exposanten:

Tosca Andreas – Veldhuysen
Astrid Berends
Anna Curvers
Alwin van Halm
Ursula Henze
Marcel Jonker
Louise Komenan
Diana Korver
Ageeth van Nugteren
Sjaan de Werd

Neighborhood meal: Every Friday evening, volunteers from Groote Weiver provide a neighborhood meal for just €7 from 6:00 PM to 8:00 PM. More information and registration.

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus