Home » Cultuur in het sociaal domein

bijeenkomst
cultuur in het sociaal domein

03/06/2024

Ben je benieuwd of werken als kunstvakdocent in het sociaal domein iets voor jou zou kunnen zijn? Kom dan naar deze informatiebijeenkomst!

Twee ervaren docenten Social Work geven je een inkijkje in het sociaal werk. Na afloop heb je een beeld van dit werkveld.

Kennismaking met het sociaal domein

Deze bijeenkomst is een eerste kennismaking met het sociaal domein/sociaal werk. Twee docenten van de hogeschool geven je een schets van het werkveld.

Op interactieve wijze komen de volgende onderwerpen aan bod:  

  • Relevante wetten en regelgeving

  • Uitleg over de verschillende doelen van sociaal werk

  • Verschillende doelgroepen waar het sociaal werk mee werkt

  • Verschillende functies binnen het sociaal domein/werk zoals opbouwwerker, kinderwerker, jongerenwerker

  • Wijze waarop het sociaal domein/werk in Zaanstad is georganiseerd

  • Waar je terecht kunt voor een vervolgcursus, training, opleiding

  • Vanzelfsprekend is er ruimte voor jouw vragen.

Na de bijeenkomst heb je een beeld van dit werkveld zodat je voor jezelf kunt bepalen of creatieve workshops en/of lessen geven in deze sector iets voor jou zou kunnen zijn!

Over de sprekers

Ramon Dekkers

Als docent ben ik ruim 14 jaar werkzaam bij de opleiding Social Work en ben actief binnen het Afstudeerprofiel Welzijn & Samenleving (voorheen opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming).

Omdat ik zelf als maker en projectleider van kunsteducatieve projecten actief ben geweest, geloof ik in de waarde van kunst en verbeelding. In 2017 heb ik mijn Master Kunsteducatie (HKU) behaald en ik ben me sindsdien binnen de opleiding Social Work steeds meer bezig gaan houden met kunst en cultuur binnen sociaal werk.

Ik coördineer de Minor Sociaal Professional in Kunst en Cultuur en de Minor Kunst in de Zorg, ik werk aan curriculuminnovatie op dit gebied binnen de opleiding en ben bezig met het opzetten van een Kenniswerkplaats rondom Sociaal Artistiek Werk.

Stefania Maginzali

Als coördinator van StiPP (Studenten in Poelenburg en Peldersveld) werk ik samen met studenten, bewoners, professionals, docenten en onderzoekers van de HvA en Inholland aan maatschappelijke vraagstukken die spelen in de wijken. In dit zogenaamde Living Lab staat samen leren en samen werken centraal om tot innovatieve oplossingen te komen. Naast mijn werkzaamheden in Zaandam, ben ik docent Social Work op Inholland en geef ik met name de training samenlevingsopbouw in het Afstudeerprofiel Welzijn & Samenleving. Hiervoor heb ik gewerkt als opbouwwerker voor bewonersorganisatie Eigenwijks in Amsterdam Nieuw-West. Mijn afstudeerscriptie voor de master Sociologie heb ik geschreven in opdracht van het LKCA en dit ging over de kracht van cultuureducatie op de ontwikkeling van sociale vaardigheden bij kinderen in het primaire onderwijs.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

informatiebijeenkomst
cultuur en het sociaal domein

Datum: 3 juni 2024
Tijd: 10.00 – 11.30 uur
Locatie: FluXus locatie Verkade, Westzijde 168, Zaandam
Voor: kunstvakdocenten in en om Zaanstad

AANMELDEN 
 

Deelname is gratis als je je vooraf aanmeldt via het aanmeldformulier. Lees wel even de voorwaarden. 

FluXus organiseert regelmatig een bijeenkomsten om onze partners te inspireren en kennis te delen die relevant kan zijn voor hun werk in cultuureducatie en -participatie. Vaak organiseren wij deze in samenwerking met externe partijen. 

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus