Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Iktoon

Concert New Moon Orchestra

26.06.2022

Op zondag 26 juni geeft het New Moon Orchestra haar allereerste concert! Zaanse muzikanten met roots van over de hele wereld spelen samen hun favoriete muziek, uit Afghanistan, Irak, Turkije, Ethiopië, de Molukken, Syrië, Cuba, Honduras, IJsland, Noorwegen…

Het motto is: muziek verbindt! In het New Moon Orchestra spelen Nederlanders en nieuwkomers, jong en oud en amateurs en professionals met elkaar. Het repertoire wordt bepaald door de orkestleden zelf. Wij spelen muziek uit de hele wereld, op instrumenten uit de hele wereld: hits uit de Arabische wereld, Scandinavische folksongs, Latin feestnummers. Wat brengt ze samen? Liefde. Voor mensen, voor de muziek. In het concert vertellen de muzikanten van New Moon Orchestra wat de muziek voor hen betekent en zo speciaal maakt. Zo leer je de muziek èn de muzikanten kennen. Na afloop is er een gezamenlijke maaltijd met muzikanten en publiek.

Meer over het New Moon Orchestra

September 2020 startte FluXus samen met Taalcafé de Sluis en componist/dirigent Arthur Wagenaar het New Moon Orchestra: een orkest dat diversiteit omarmt en tot haar kracht maakt. Een keer per maand komen we bij elkaar. Na anderhalf jaar repeteren, helaas vaak door corona onderbroken, is het nu dan tijd voor ons debuut. De totstandkoming van dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie, Gemeente Zaanstad en het instrumentenfonds van voormalig wethouder Cultuur in Zaanstad, Sanna Munnikendam.

Over iktoon

In juni 2022 wordt heel Nederland het podium van amateurkunstenaars met de landelijke campagne ‘iktoon’. In de Zaanstreek wordt ‘iktoon’ geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. Onder de noemer ‘iktoon de Zaanstreek’ laat FluXus graag zien hoe creatief en actief amateurkunstenaars in onze streek zijn.

Locatie: De Vermaning, Westzijde 82, 1506 EH Zaandam

Tijd: inloop vanaf 15.30 uur, concert van 16.00 tot 17.00 uur, na afloop van 17.00 tot 18.00 hapjes en drankjes.

Entree: € 10,- te koop via de site van de Flux (incl. hapje en non alcoholisch drankje)