Home » Concert New Moon Orchestra

Concert New Moon Orchestra

17.12.2023

Op zondag 17 december geeft het New Moon Orchestra (NMO) een optreden in de Groote Weiver! In deze zeer diverse band spelen Nederlanders en nieuwkomers, jong en oud, en amateurs en professionals samen muziek uit de hele wereld (Turkije, Oekraïne, Irak, Afghanistan, Honduras, Syrië, IJsland, Molukken, Engeland, Suriname) op instrumenten uit de hele wereld, in alle stijlen van klassiek tot meezingers.

Het repertoire wordt bepaald door de bandleden zelf: ieder mag nummers uit zijn of haar cultuur aandragen, die om welke reden dan ook voor hem of haar belangrijk zijn. Deze nummers worden op maat gearrangeerd en vervolgens gezamenlijk uitgevoerd.

Mensen van verschillende leeftijd en heel verschillend muzikaal niveau, van getalenteerde beginners tot professionals, zijn in het orkest gelijkwaardig. Zeer eenvoudige en meer veeleisende partijen vormen een organisch geheel. Noten lezen, improviseren, voorspelen, naspelen, soleren, je optrekken aan een groep: het gebeurt allemaal door elkaar. Geen vorm van musiceren is beter dan een andere, zo min als geen mens beter is dan een ander. We genieten met elkaar van de rijkdom van muziek. Zo komen we muzikaal tot elkaar. Iedereen leert van én aan elkaar. We laten graag horen en zien welke rijkdom we met elkaar spelen en waarin het publiek zich ongetwijfeld herkent!

FluXus, Kike Navarro (arrangeur/ bandleider), Taalcafé De Sluis, NewBees en COA Zaanstad (Taalcafé voor nieuwkomers) organiseren samen het New Moon Orchestra (NMO).

praktische info

Locatie: de Groote Weiver, Industrieweg 1a in Wormerveer

Tijd: 16.30 uur

Entree: Voorverkoop € 7,50 via de website van de Groote Weiver, deurverkoop € 12,50

Een vraag of suggestie?

Mail ons via onderstaand formulier.

Of bel ons

Voor vragen over ...

FluXus algemeen Klantenservice 075 655 35 50
Voor jou (Vrije tijd) Klantenservice 075 635 61 11
Onderwijs Madeleine en Els 075 655 35 55
Zorg & Welzijn Gerard Lommerse 06 215 37 848
Podium de Flux FluXus