Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Expo: Vrijheid

in textiel en woord

21.09.2020

Vanaf vrijdag 2 oktober 2020 is de nieuwe expositie ‘Vrijheid’ te bewonderen bij FluXus in de Verkadefabriek aan Westzijde 168 in Zaandam. Deze expo, ter ere van 75 jaar bevrijding, is een samenwerking tussen de maakplekken Eindeloos Textiel en de Poëzie Werkplaats. De kunstwerken van textiel en de gedichten zijn tijdens de Corona lockdown gemaakt. Dat resulteerde in deze bijzondere tentoonstelling. Laat je verrassen door een spannend samenspel van textiel en woord.

Online ontsnappen

De Poëzie Werkplaats bestaat uit een groep dichters die onder begeleiding staat van schrijfdocent en stadsdichter Ellis van Atten. Zij schrijven samen, inspireren elkaar en ontwikkelen zich. Tijdens de Corona lockdown voelden ze zich gevangen, maar ze wisten te ontsnappen via het internet. Ze hielden een online brainstormsessie met maakplek Eindeloos Textiel over ‘onvrij’, ‘bevrijd worden’ en ‘vrij zijn’ en begonnen met schrijven. Daarna volgde het schaven, schuren en polijsten tot echte kunstwerken. Iedere deelnemer heeft een unieke schrijfstijl en eigen associatie met het thema, wat goed terug te zien is in de expositie.

Wat betekent vrijheid?

Eindeloos Textiel is een maakplek onder leiding van Michelle Buitink en Nathalie Prins – van Duin. Liefhebbers van textiel komen hier samen om te experimenteren, zich te ontwikkelen, materialen te onderzoeken en vorm te geven. Als uitgangspunt voor de expo stelden zij zichzelf de vraag: “Wat betekent vrijheid voor mij?” Een vraag die door Corona extra betekenis kreeg. De brainstormsessie, anderhalve meter-maatregelen en eigen ervaringen gaven veel inzichten. De deelnemers hebben kunstwerken gemaakt die hun eigen antwoord op de vraag op een verrassende manier in textiel verbeeld.

 

Opening via livestream

De opening van de expositie wordt via een livestream uitgezonden en is vanaf 16:00 uur volgen via de Facebook pagina van FluXus (@FluXusZaanstad). De expo is tot 5 november te bezichtigen tijdens de openingstijden van FluXus.