Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

vacature

HOOFD COMMUNICATIE & MARKETING

08.06.2022

FluXus zoekt:

HOOFD COMMUNICATIE & MARKETING  (0,5-0,6 fte)

De missie van FluXus is zoveel mogelijk Zaankanters in aanraking brengen met kunst en cultuur. Dat doen we met veel passie en energie en voor alle mogelijke doelgroepen. Samen met onze partners zijn we betrokken bij tal van activiteiten en projecten in buurten en wijken, op scholen, bij zorginstellingen en natuurlijk onze leslocaties in de Zaanstreek. Onze missie in het kort: kunst + cultuur voor iedereen. Ga jij ons daarbij helpen?

Voor het marketing/communicatieteam, dat inclusief jou uit drie vaste medewerkers bestaat, zoeken we een energiek en verbindend hoofd communicatie & marketing met hart voor kunst en cultuur.

Jouw rol

FluXus staat voor een nieuwe beleidsperiode met een nieuwe koers. Als hoofd communicatie & marketing formuleer je de communicatie- en marketingstrategie voor komende periode. Deze strategie vertaal je naar realistisch beleid en je betrekt de organisatie bij de keuzes die hierin zijn gemaakt. Je stuurt je team aan en werkt zelf mee aan het realiseren van jullie doelstellingen.

Je functie bestaat in hoofdlijnen uit de volgende drie facetten:

  • Het formuleren, realiseren, bewaken en uitvoeren van communicatie- en marketingbeleid. Zowel wat betreft de interne als externe communicatie.
  • Het adviseren van directie en beleidsteam over effectieve inzet communicatiemiddelen binnen de strategische kaders.
  • (Coachend) leidinggeven aan het communicatieteam en samen zorgdragen voor de ontwikkeling, productie en inzet van communicatiemiddelen.
De organisatie

FluXus is het veelzijdige centrum voor de kunsten van Zaanstad en heeft circa 30 medewerkers en bijna 100 vrijwilligers. We helpen scholen met het bieden van goed cultuuronderwijs en maken en werken samen aan producties voor speciale doelgroepen. FluXus beheert ruimtes voor creatieve lessen en het (pop)muziek-programma van Podium de Flux. Daarnaast ondersteunen we amateurkunstenaars en organiseren en faciliteren een netwerk van kunstvakdocenten. Ons hoofdkantoor is gevestigd in de voormalige fabriek van Verkade op de overs van de Zaan in Zaandam.

Jouw profiel

Je bent strategisch sterk en vertaalt dit naar een realistische en meetbare aanpak. Je weet hoe je draagvlak creëert voor nieuw communicatie- en marketingbeleid en krijgt mensen in beweging. Je staat stevig in je schoenen en brengt deskundig advies uit. Ervaring in de culturele sector, het sociaal domein en/of onderwijs is een pré.

Wij zoeken iemand met:

• HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding (marketing/communicatie);
• Strategische denkkracht, handen uit de mouwen mentaliteit en een creatieve mindset;
• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
• Kennis van en ervaring met het positioneren van organisaties en interne communicatie;
• Ervaring met relatiemanagement;
• Ervaring als coachend leidinggevende met oog voor individuele kwaliteiten;

Wat bieden wij?

FluXus biedt een professionele en prettige werkomgeving in een tot de verbeelding sprekend pand aan de Zaan. Je werkt met betrokken collega’s en krijgt alle ruimte om (jouw) ambities te laten groeien. Salariëring conform de CAO kunsteducatie (schaal 9, min. € 2.794 max. € 4.471).

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatiebrief met CV Hester Gräfe naar hgrafe@fluxus.nl of mail haar voor meer informatie. Uiterste sollicitatiedatum: 26-06-2022.