Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Sonnetten en

verhalen over bomen

Pixabay

21.04.2020

Vanaf vrijdag 1 mei wordt het FluXus Thuis platform aangevuld met de FluXus Online Expo ‘Sonnetten en verhalen over bomen’. De expositie bestaat uit een selectie van korte video’s waarin werk wordt tentoongesteld van de cursisten van het FluXus Schrijfatelier, de Poëzie Werkplaats en de cursus illustreren. Met de FluXus Online Expo’s kan er ook vanuit huis worden genoten van een cultureel ‘uitstapje’.

FluXus heeft diverse maakplekken waar mensen samen kunnen creëren, ontdekken en leren. Van elkaar en van een begeleidende docent uit het FluXus docentennetwerk. Maakplek het Schrijfpodium bestaat uit het Schrijfatelier en de Poëzie Werkplaats en is een creatief laboratorium waarin disciplines in elkaar overgaan en plezier en alles uitproberen voorop staan.

Een bijzondere samenwerking
Bij het Schrijfatelier werken deelnemers met docente Helena Jansz vanuit een creatieve flow. Inspiratie komt uit de deelnemer zelf, soms gestuurd door een thema, een tekst of een tekening. Ieder detail, hoe klein of absurd ook, kan een beginpunt zijn. Voor het werk in deze expositie was het thema ‘boom’. Bij deze verhalen werden illustraties gemaakt door cursisten van illustratrice Myra Emmen Riedel. Tijdens haar cursus leer je verschillende technieken en materialen toe te passen. Aan de hand van opdrachten en voorbeelden komen er fantasievolle illustraties tevoorschijn. Het idee om illustraties bij de verhalen te maken werd door docente Myra meteen omarmd.

Hoe gekker hoe beter
De tentoonstelling wordt aangevuld met sonnetten uit de Poëzie Werkplaats. Deelnemers werkten onder begeleiding van docente en stadsdichter Ellis van Atten aan deze klassieke dichtvorm met vier strofes, een soort refreinen. Met hun sonnet verklaren de cursisten de liefde aan een voorwerp of dier dat voor hen een speciale betekenis heeft. Een snoeptrommeltje, een piano, Labello: hoe gekker, hoe beter. En als je het leest, begrijp je het ook nog!

In korte video’s worden de sonnetten voorgedragen, de illustraties in beeld gebracht en de bijbehorende verhalen verteld. Een mooie mix van tekst, beeld, disciplines, cursisten en docenten.