Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

04.04.2023

ZAANDAM – In juni 2023 wordt heel Nederland het podium voor amateurkunstenaars met de landelijke campagne ‘iktoon’.  IkToon laat zien hoe creatief en actief de amateurkunstenaars zijn. Lees meer over iktoon. In Zaanstad laat FluXus graag zien hoe creatief en actief de kunstenaars zijn met IkToondeZaanstreek.

Doe mee!
Heb jij als amateurkunstenaar, vereniging of school een presentatie, expositie, optreden of activiteit in de maand juni? Geef dit door aan ons, dan nemen wij jullie activiteit graag op in de agenda van IkToondeZaanstreek! Als je dit formulier invult, zetten we je in de agenda’s en op de socials van iktoondeZaanstreek, FluXus en het UITdeZaanstreek-magazine. Tip: Stuur ook zelf de informatie over je activiteit naar agenda@zaans.nl en info@uitdezaanstreek.nl. Ook kun je je activiteit toevoegen aan de agenda van de landelijke iktoon-site.

 

De WestZijdStory en Muziek op de Gracht
Een aantal van de highlights tijdens de iktoon-maand zijn al bekend. Op 17 en 18 juni speelt de Musical Academy de locatievoorstelling ‘de WestZijdStory’. De voorstelling wordt uitgevoerd en mogelijk gemaakt door veel Zaans amateurkunsttalent: van de kostuummakers, de muzikanten tot de dansers en spelers. Deze hedendaagse bewerking van de iconische Broadwaymusical ‘The WestSideStory’ gaat over een eeuwenlange durende strijd tussen twee Zaanse families van de Oostzijde en de Westzijde. De ruim 50 amateurkunstenaars nemen je mee langs een aantal bijzondere plekken binnen en buiten de Verkadefabriek. Lees meer. 

Ook ‘Muziek op de Gracht’ zal weer plaatsvinden tijdens iktoon. Ieder jaar organiseert Soli Zaandam dit succesvolle evenement waar de HaFabra van zich laat horen. Ook dit jaar zijn de Zaanse orkesten weer aanwezig op 24 juni in de muziekkoepel op de Gedempte Gracht in Zaandam.

Iktoon vorig jaar
De afgelopen jaren toonden tal van Zaanse amateurkunstenaars zich in de maand juni. Vorig jaar sloot de amateurkunstmaand af met de drukbezochte, mini-opera ‘De Zaanmeermin’ in samenwerking met De Bullekerk en uitgevoerd door ruim 50 jong Zaans amateurkunsttalent.