Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Openbare finale

dirigeertalent

04.03.2020

In de aanloop naar de voorstelling ‘Music, Maestro!’ op dinsdag 17 maart met contrabassist van het Koninklijk  Concertgebouworkest Dominic Seldis, organiseerden het Zaantheater, Het Zaans Showorkest en FluXus de workshop Zaans Dirigeertalent.

11 maart welkom bij de finale

Op woensdag 26 februari vond de eerste ronde plaats en daarbij hebben vijf talenten zich geplaatst voor de finale op woensdag 11 maart in de Pasveerzaal van FluXus. De winnaar krijgt de eer om op te treden als dirigent in de voorstelling van Dominic Seldis in het Zaantheater.

Om zich voor te bereiden op de eerste ronde volgden de veertien deelnemers in de afgelopen weken dirigeerlessen bij FluXus. Op 26 februari brachten de kandidaten de lessen in de praktijk met Het Zaans Showorkest. Van zangerige ballads, tot up-beat jazz standards, de kandidaten wisten dankzij deze waardevolle lessen hun muzikale ideeën via de baton op de orkestleden over te brengen. Wat een talent loopt er in de Zaanstreek rond!

De finalisten

Vijf kandidaten staken er met kop en schouders bovenuit en plaatsten zich voor de finale: Joshua Prins, Tyler ter Meulen, Lesley Geuzebroek, Ellen Janssen en Giovanni van Gom. Zij gaan op woensdag 11 maart strijden om de felbegeerde hoofdprijs: een optreden tijdens de voorstelling ‘Music, Maestro!’ van Dominic Seldis op dinsdag 17 maart in het Zaantheater.

Tickets voor finale en voorstelling

Voor beide concerten op 11 maart in FluXus en 17 maart in het Zaantheater zijn nog kaarten beschikbaar. Deze zijn verkrijgbaar via de website van het Zaantheater, www.zaantheater.nl. Let op: de Finale van het Zaans Dirigeertalent vindt plaats in de Pasveerzaal van FluXus, Westzijde 148, Zaandam. Prijzen vanaf: € 10,00 (Finale) en € 18,80 (Dominic Seldis). De kassa in het Zaantheater is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend.