Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Themascripts

Illustratie Myra Emmen-Riedel

Op ontdekking

Wil jij met jouw klas op een creatieve en speelse wijze aan de slag met onderwerpen uit de zaakvakken? Kies dan voor een Themascript! Op een nieuwe manier ontdek je samen met jouw klas onderwerpen uit de geschiedenis, aardrijkskunde of natuur.

Met een Themascript werk je in zes lessen van 45 minuten naar een afsluiting van een thema in de vorm van een toneelstuk van 15 – 20 minuten. Er is voor elke leerling een rol met tekst.

Je maakt hiervoor gebruik van een kant-en-klaar script met tekst en regieaanwijzingen. Daarnaast is er een lesbrief.

Met of zonder kunstvakdocent

Je kunt het toneelstuk met of zonder begeleiding van een kunstvakdocent instuderen. Met een kunstvakdocent geef je samen vier lessen en daarna zelf nog twee lessen. Zonder kunstvakdocent geef je alle lessen zelf.

Lees hier meer over de mogelijkheden voor individuele coaching door een kunstvakdocent en de mogelijkheden voor een teamtraining.

Oefenen en presenteren

Het instuderen van het toneelstuk kan het beste plaatsvinden in een speelzaal of vergelijkbare ruimte. Meestal is er een geluidsdrager nodig. Na zes lessen presenteren jouw leerlingen op originele wijze wat ze over het onderwerp hebben geleerd. Een leuke manier om ouders en/of andere klassen te betrekken bij jouw onderwijs!

Lesmateriaal gratis downloaden

Op de scholensite staat een actueel overzicht van de scripts waar je uit kunt kiezen. Je vindt hier ook de link naar het lesmateriaal, dat je gratis kunt downloaden van de website.

Praktische informatie

Voor wie: groep 1 t/m 8
Wat: gratis lesmateriaal bestaande uit script en lesbrief
Waar: op je eigen school, in het speellokaal of de gymzaal
Waarom: integratie van zaakvakken en drama

Illustratie Myra Emmen-Riedel

Met dank aan: kunstvakdocent Aga de Wit, basisschool De Komeet, Fonds voor Cultuurparticipatie en FluXus.