Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Monet-kunst

in de Bullekerk

Fotografie Adina Voicu via Pixabay

05.07.2021

Gisteren, zondag 4 juli, opende FluXus met een talkshow in de Bullekerk de Monet-kunstmanifestatie. De creaties van amateurkunstenaars die ‘Door de ogen van Monet’ naar de Zaanstreek van nu keken, zijn tot half september te bewonderen in de Bullekerk en deels online in de live registratie van de opening.

iktoon met thema ‘Monet’

Onder de noemer ‘Door de ogen van Monet’ viert de Zaanstreek dit jaar dat precies 150 jaar geleden de Franse impressionist Monet onze streek bezocht. In het kader van amateurkunstmaand ‘iktoon’ nodigde FluXus amateurkunstenaars uit om ‘door de ogen van Monet’ naar de Zaanstreek anno 2021 te kijken en hun werk te tonen tijdens een Monet-kunstmanifestatie.

In aanloop naar de opening op 4 juli creëerden veel Zaanse amateurkunstenaars hun werk voor de kunstmanifestatie. Al dan niet met ondersteuning van de FluXus netwerkdocenten tijdens de inspiratie- en maakdagen. Ook bij zorgcentrum Pennemes werkten bewoners aan verschillende kunstwerken.

Monet-kunst bekijken

Op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur is in de Bullekerk (de Westzijderkerk op Westzijde 75 in Zaandam) de expositie met Monet-werken vanuit de manifestatie te bewonderen. De opening met onder andere op Monet geïnspireerde dans, film, poetry en songs is op YouTube terug te kijken.