Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

LUCY BOEREN

WINT PASVEERCONCOURS

20.03.2023

ZAANDAM – Afgelopen weekend, 18 en 19 maart 2023, vond voor de 22e keer het Jan Pasveerconcours plaats bij FluXus. Tijdens de finale op zondag werd violiste Lucy Boeren (18) de grote winnaar. Lucy heeft vioolles van docente Ruth Cobelens. 

Maar liefst 41 deelnemers kregen tijdens de voorronde op zaterdag 10 minuten de tijd om de jury te overtuigen van hun muzikale kunnen. Net als vorig jaar konden zowel solisten als ensembles meedoen. Uiteindelijk scoorden 14 deelnemers een acht of hoger en daarmee een plek in de finale van zondag. Zij streden voor de Pasveerprijs bestaande uit een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente Zaanstad bestemd voor de verdere talentontwikkeling van de winnaar.

Overige prijswinnaars

Naast de Pasveerprijs voor Lucy Boeren, was er een eerste prijs voor Isis Rootert (13) op viool, Barry Krom (15) en Merlijn Vos (16) op piano en slagwerk, Karim Abd Adin (20) op cello, het duo Milou de Bruin (17) op piano en Lucy Boeren (18) op viool en en Zoe Zhao (9) op piano.

Tweede prijzen waren er voor de band MB Up, Luca Knol (12) op viool, Venna Fassaert (21) op piano, Valdemar Negro Ponzi (12) op viool, Caya van Dalen (21) met zang, Jeugdorkest Sinfonietta, Rosalie Bakker (12) op blokfluit en Erynn Seldenthuis (8) op viool.

De publieksprijs ging naar Barry Krom (15) en Merlijn Vos (16) op piano en slagwerk. De Bolke de Beer Originaliteitsprijs was voor pianiste Milou de Bruin (17) en de aanmoedigingsprijs voor Alehandro Lautaru (15) op viool, Douwe van der Kluit (11) op cello, Margarita Braginets (14) op piano, Maurice Duis (25) op piano en Lieke van Spreeuwel (11) op piano. Het Ensemble La Banda o.l.v. Hetty Mertz kreeg een eervolle vermelding.

De professionele jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Paul Waerts, cellist Sebastiaan van Halsema, trompettist Dirk Beets, Klarinettist Laly Shams en singer-songwriter/toetsenist Leonard Luka.

Over het Jan Pasveerconcours

Dit jaar organiseerde FluXus voor de 22e keer het Jan Pasveerconcours. Het concours is in het leven geroepen om de verdere talentontwikkeling bij muziekleerlingen te stimuleren. Daarnaast is het een goede gelegenheid om podiumervaring op te doen.
Het concours van 2023 werd gesponsord door Groothandel Krijt Moester, Cateringbedrijf Bolke de Beer, Tot Ziens Optiek, Zaans Museum, Maria Magdalena Kerk, Krommeniedijk kerk, Kerk in Jisp, organisatie Orkest van de 18de eeuw en een anonieme donateur.

(Foto: Lucy Boeren tijdens Jan Pasveerconcours 2022, door Jolanda Goossens, Zaanse Beeldbrigade)