Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Jouw leerlingen

op podium de Flux?

Foto: Hurricanehank

Pilot Jongeren het podium op!

Wat is het toch mooi als dingen samenvallen en elkaar versterken! Zoals de vraag die team onderwijs kreeg van scholen om meer aan popcultuur te doen, en de wens van poppodium de Flux om meer jongeren te betrekken.

Het contact tussen afdeling onderwijs van FluXus en de Flux was snel gelegd. Samen werken ze nu aan een programma voor de groepen 7 en 8 van het po en 1 en 2 in het vo. Op 1 december start de pilot.

Een platform voor multidisciplinaire projecten

‘We willen laten zien dat het podium meer is dan alleen een plek waar bands spelen. Je kan ook talent hebben voor de werktaken naast een podium. Het verzorgen van geluid en licht, het fotograferen van de artiesten, het verzorgen van de horeca of het zelf organiseren van een evenement of optreden.’ vertelt Vincent Kruger, coördinator/programmeur Podium de Flux. Samen met de stadsprogrammeur, de muziekschool, het po en het vo werkt hij aan een programma om ook de nieuwe generatie jongeren zich thuis te laten voelen in de Flux.

‘We willen leerlingen in het po en vo een platform geven door een zo breed mogelijk multidisciplinair project op te zetten. We laten ze zo kennismaken met hoe het gaat bij de Flux.

Leerlingen moeten gevoed worden. Stel je voor dat iemand wil Dj’en en ziet hoe iemand anders dat doet op het podium dan raakt die leerling geïnspireerd en dan is de afstand naar de muziekschool kleiner. Bij de Fluxpopschool (nu nog onderdeel van Podium de Flux) worden regelmatig masterclasses en workshops aangeboden. Hier kunnen de leerlingen dan naartoe gaan.’

‘Dit project zet ik samen met team onderwijs op, maar de stadsprogrammeur zal hier ook een substantiële bijdrage aan leveren. De stadsprogrammeur brengt de vraaggerichte programma’s met nieuwe talenten in kaart. Dit naast de aanbodgerichte programma’s waarin juist veel gevestigd talent zit. Het is momenteel een landelijke topic dat podia minder publiek trekken en dat er te weinig jonge mensen op af komen. Dus een must om hier goed op in te spelen.

Het liefst zou ik het programma waar we nu aan werken, meerdere keren per jaar laten terugkomen. Maar dat is geheel afhankelijk van de synergie tussen de verschillende partijen. En natuurlijk het succes van onze pilot in december!’

Vincent Kruger is de programmeur van de Flux. Hij begon zijn carrière als muzikant, cultureel ondernemer en manager van de band New Cool Collective en stond aan de basis van Stroom/DoxRecords. Momenteel werkt hij voor Fluxus/Podium de Flux, organiseert evenementen en helpt artiesten op weg binnen een carrière.

OPROEP

OPROEP:  heb jij leerlingen die iets willen doen met bands, rap, spoken word of iets anders dat te maken heeft met de popcultuur van nu? Meld ze aan voor dit pilotproject! 

Lees hier alles over het project en deelname

Downloads

Overige belangrijke documenten