Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Pak je podium!

pilotproject onderwijs

Foto: Jaap Hubert

Geef je leerlingen het podium

Op 16 maart 2023 was Podium de Flux dé plek waar Zaanse leerlingen schitteren. Een dag lang stelde FluXus Podium de Flux ter beschikking van het onderwijs om leerlingen te laten ervaren hoe het is om samen te werken op en rond een podium. Naast een podium boden we die dag een programma van workshops waardoor iedere leerling op het podium, maar ook achter de coulissen kon schitteren.

Voor dit optreden op 16 maart is FluXus op zoek gegaan naar leerlingen van groep 7/8 van het po en het hele vo. Leerlingen die samen popmuziek maken of leerlingen die meedachten over hoe deze middag werd gevuld. Naast optredens van bands, presenteerden leerlingen raps, spoken word, dance en andere podiumoptredens. De leerlingen presenteerden hun kunsten aan elkaar en hun ouders.

Oproep

Dit project krijgt in maart 2024 een vervolg.  We laten jongeren dan weer ontdekken wat werken op en rond een podium inhoudt en laten hen samenwerken aan een schitterend presentatiemoment. We hebben hiervoor weer het volgende globale dagprogramma:

  • In de ochtend en middag worden er workshops gegeven door kunstprofessionals. Groepjes leerlingen kunnen zo ondersteund worden in de voorbereiding en hun performance verbeteren.
  • Deze workshops duren drie uur en vinden plaats op school, FluXus of podium De Flux
  • Na de workshops wordt in de Flux alles gereed gemaakt zodat de leerlingen hun kunsten kunnen presenteren aan elkaar en hun ouders. Eerst zijn de optredens van het basisonderwijs, daarna van het voortgezet onderwijs

Wat kost het?

We vragen een bijdrage voor de workshops. Denk hierbij aan een bedrag van € 200,- per workshop. Het betreft een pilot, afhankelijk van het aantal deelnemende leerlingen kan dit nog veranderen. Scholen kunnen voor deze bijdrage het CJP budget (voor het vo) of het eigen CmK budget (po) gebruiken.

Voor wie?

Deelname is voor leerlingen uit groep 7/8 van het basisonderwijs en uit alle klassen van het voortgezet onderwijs die iets willen doen met bands, rap, spoken word of iets anders dat te maken heeft met de popcultuur van nu. Aanmelden is mogelijk vanaf najaar 2023.

Waarom?

‘We willen leerlingen in het po en vo een platform geven door een zo breed mogelijk multidisciplinair project op te zetten. We laten ze zo kennismaken met hoe het gaat bij de Flux.’ vertelt Vincent Kruger, coördinator/programmeur Podium de Flux. Lees hier meer over het ontstaan van dit Pilotproject  Pak je podium

Informatie

Wat: een open podium voor leerlingen die interesse hebben in bands, rap, spoken word of iets anders dat te maken heeft met de popcultuur van nu

Datum: 16 maart 2023
Tijd: de hele dag
Doelgroep: leerlingen uit groep 7/8 po én alle klassen van het vo
Kosten: afhankelijk van het aantal deelnemende leerlingen

Aanmelden voor 2024 kan vanaf najaar 2023.

Vragen?
Neem contact op met:

Dirk Beets 06 2128 4149
Maartje Dijkstra 06 2941 6251