Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Een nieuwe kijk op het vak

training kunstvakdocent 2.0

Kunstvakdocent 2.0 - een nieuwe kijk op je vak

In 2021 startte team onderwijs met de training Kunstvakdocent 2.0. In deze training leren vakdocenten om met elkaar lessen en lesseries te ontwerpen – buiten hun eigen kunstdiscipline om.

De input als kunstenaar en creatief persoon is de basis voor nieuwe lessen en lesseries die ze kunnen aanbieden bij de scholen. Het is dus een verrijking van de eigen beroepspraktijk.

Waarom is deze training belangrijk?

Onze samenleving trekt zich steeds minder aan van grenzen tussen disciplines. We zien steeds meer onderzoek naar de verbinding van wetenschap, technologie, natuur en kunst. En dat is logisch, want de hedendaagse moeilijke vraagstukken (denk maar aan de klimaatverandering) worden steeds complexer. Gelukkig zien we ook dat de scholen en andere maatschappelijke instellingen voorzichtige bewegingen naar samenwerking, verbinding en (culturele) integratie maken.

De (kunst)vakdocent is door zijn brede interesse en open instelling vaak de eerstaangewezen persoon om hier in de klas of voor een groep iets mee te doen. Daarom wil FluXus met dit traject vakdocenten ‘toekomstbestendig’ maken. Een vakdocent die weet om te gaan met lastige wereld-vraagstukken (‘wicked problems’) en daar vanuit verschillende invalshoeken samen met de leerlingen vorm aan kan geven, te verbinden en te integreren.

Deze training stelt vakdocenten in staat om betekenisvol onderwijs aan te bieden, in lesseries, workshops óf daar een adviserende rol in te spelen. Een vakdocent 2.0 dus.

Meer lezen

Training vakdocent 2.0

Bekijk ook de opzet van de training vakdocent 2.0. Lees meer 

——-

Deelnemer aan het woord

Lees ook de column die een deelnemer van de training voor ons schreef. Lees hier

——-

Downloads

Overige belangrijke documenten