Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

DE CULTUURROUTE

Alle basisscholen in de gemeente Zaanstad kunnen gebruik maken van een FluXus Cultuurexpert: een onafhankelijk adviseur met brede kennis van cultuuronderwijs. Deze wordt gefinancierd door de gemeente Zaanstad. Samen met jou geeft de Cultuurexpert vorm aan cultuuronderwijs dat past bij de visie en uitgangspunten van de school.

Aan de hand van de cultuurroute (pdf) bepalen jij en je Cultuurexpert hoe je cultuuronderwijs op jouw school wilt organiseren. We onderscheiden drie grote stappen die de school zet op de cultuurroute:

  1. Weten waarom: goed cultuuronderwijs begint met weten wat je als school wilt bereiken voor de leerlingen. De Cultuurexpert ondersteunt jou, je directie en je team met het bepalen van jullie visie en koers voor cultuuronderwijs.
  2. Bewust kiezen: je weet wat je wilt en kies bewust cultuurprogramma’s en -aanbieders om dit te realiseren. Bestaat dat wat jullie willen nog niet? Dan kijk je samen met de Cultuurexpert naar mogelijkheden voor co-creatie.
  3. Blijven leren: is meer deskundigheid rond een specifiek onderwerp of meer draagvlak gewenst dan vraag je jullie Cultuurexpert naar workshops, trainingen en andere scholingsmogelijkheden voor jezelf én het team.

MEER WETEN?

Meer weten over de Cultuurroute? Informeer bij de ICC’er van je school of mail team onderwijs voor de cultuurexpert voor jouw school.

Downloads

De cultuurroute

Overige belangrijke documenten